Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Vopseaua masinii: cum este afectata fara ca noi sa stim

Vopseaua masinii: cum este afectata fara ca noi sa stim

Vopseaua masinii si intretinerea ei in stare cat mai buna nu tine numai de pastrarea valorii autoturismului, cu toate ca si acest aspect este destul de important.

Vopseaua masinii reprezinta linia de devensiva intre tabla si componentele cele mai importante. Este cunoscut faptul ca micile incidente care se pot intampla in locurile in care parcam sau drumurile cu pietris pot afecta vopseaua, dar in acelasi timp sunt mai multi factori care pot afecta aspectul exterior la acelasi nivel sau chiar mai mult.

Vopseaua masinii

In primul rand, putem evita uzarea prematura a vopselii prin aplicarea unui strat de ceara. Nu numai ca aspectul masinii va fi imbunatatit, dar vizita la o spalatorie auto nu va mai fi necesara pentru ceva timp. Un alt mod de intretinere a vopselii masinii este achizitia unei solutii spray pentru curatarea exteriorului si o carpa din microfibra. O interventie rapida cu cele doua poate preveni aparitia multor probleme.

Seva de copac

In trecut, seva de copac era folosita ca lipici, de aceea ar fi bine sa actionam cat mai repede cu o carpa si solutie, atata timp cat seva nu s-a intarit. Daca seva este tare, va fi nevoie de un tratament special pe baza de argila. Nu uitati sa ceruiti masina!

Pompa de combustibil

Atunci cand bagam combustibil in masina trebuie sa fim atenti sa nu lasam picaturile de benzina sau motorina sa se prelinga pe vopseaua masinii. Exista riscul ca acestea sa lase o pata care nu mai poate fi indepartata daca nu se actioneaza rapid cu o carpa din microfibra si o solutie speciala pentru curatat exteriorul.

Urmele de degete pe masina

Cu totii am mai vazut mesaje scrise pe masini, de tipul „spala-ma” atunci cand un strat gros de murdarie este depus pe exterior. Aceste glume aparent bine intentionate, pot lasa in urma zgarieturi fine care pot fi indepartate prin polish.

Murdaria de pe uneltele personale pentru spalatul masinii

Unii soferi pefera sa isi spele singuri masina si asta este ok atata timp cat nu fac cea mai mare si comuna greseala: scaparea buretelui/carpei pe jos. Chiar si cea mai scumpa carpa de pe piata poate fi imposibil de folosit dupa ce aceasta a avut contact cu solul. Micile bucati de nisip sau pietris sunt imposibil de indepartat 100% si pot zgaria vopseaua masinii inainte sa va puteti da seama. Solutia? Nu scapati niciodata carpa, sau achizitionati inca una de rezerva.

Murdaria cauzata de pasari
Cum este afectata vopseaua masinii

Excrementele pasarilor sunt respingatoare, mai ales daca le gasesti pe exteriorul masinii tale. Mai grav e ca excrementul unei pasari este acid. Solutia este curatarea masinii cat mai repede posibil cu carpa din microfibra si solutie speciala de curatare a exteriorului masinii. Incercati sa nu indepartati excrementele prin frecarea carpei de suprafata autoturismului deoarece puteti zgaria vopseaua.

Insectele

Excursiile cu masina pot aduce tot felul de msuculite strivite de parbrizul masinii si nu numai. De aceea, simpla curatare a parbrizului nu este suficienta. Duceti masina la o spalatorie auto si asigurati-va ca sunt folosite solutii puternice pentru indepartarea chiar si celor mai incapatanate ramasite de musculite.

Daca nu sunteti atat de norocosi si va alegeti cu zgarieturi care nu pot fi indepartate la un polish, atunci solutia este vizita la un service auto specializat si pe vopsitorie auto.

Lasă un Răspuns