Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Masina nu schimba treptele de viteza corespunzator: care sunt cauzele?

Masina nu schimba treptele de viteza corespunzator: care sunt cauzele?

Daca masina nu schimba treptele de viteza cum trebuie, e posibil sa aiba probleme mecanice care trebuie rezolvate urgent

Masina nu schimba treptele de viteza in mod corespunzator? Aceasta experienta poate fi frustranta pentru un sofer, dar in acelasi timp poate semnala probleme mecanice grave. Este important sa aflam cauza acestei defectiuni, mai ales cand conducem masina intr-un trafic atat de solicitant ca cel din Bucuresti. In acest articol vom discuta despre posibilele motive pentru care un autoturism nu mai are capacitatea de a schimba vitezele asa cum trebuie. In mod evident, primul pas este sa ne prezentam de urgenta cu masina la un service auto.

Masina nu schimba treptele de viteza corespunzator

Nivel scazut al lichidului de transmisie

Daca lichidul de transmisie este foarte scazut, lucru care poate cauza schimbarea greoaie a treptelor de viteza. Conform denumirii, acest lichid este vital pentru buna functionare a transmisiei. Pentru a putea evita probleme pe viitor, trebuie sa ne prezentam regulat pentru inspectie la un service auto.

Ambreiajul este uzat

In cazul masinilor cu transmisie manuala, ambreiajul este deseori vinovatul pentru problemele aparute la schimbarea vitezelor. In timp, ambreiajul se degradeaza, iar anumite componente necesita verificare periodica si inlocuirea lor cu unele noi.

Defectarea solenoizilor de transmisie

Solenoizii de transmisie au rolul de a controla fluxul de lichid si pot cauza probleme serioase atunci cand schimbam vitezele daca functioneaza defectuos. Acest tip de problema necesita diagnosticare care se realizeaza intr-un service auto autorizat, precum AutoK9.

Deteriorarea angrenajelor de sincronizare

In cazul masinilor cu transmisie manuala, angrenajele de sincronizare deteriorate pot duce la schimbari brusteale treptelor de viteza. Aceste componente joaca un rol important pentru o trecere lina de la o viteza la alta. Uzura lor trebuie inspectata de un specialist auto.

Defectiune a sistemului de transmisie

Masinile din ziua de azi au adesea probleme cu sistemul de transmisie, inclusiv defectiuni de software in modulul de control sau la nivelul senzorilor. Si in acest caz, trebuie sa ne prezentam la un service auto pentru diagnoza si reparatii.

Masina nu schimba treptele de viteza ca inainte? Apeleaza la AutoK9

Daca intampinati probleme cu schimbarea vitezelor in timp de conduceti, nu ezitati sa apelati la service AutoK9. Oferim solutii complete pentru masina ta, cu ajutorul unei echipe cu experienta si de incredere.