Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Cum sa economisim bani pe frane

Cum sa economisim bani pe frane

In cazul unei masini, sistemul principal de siguranta consta in frane, iar acest aspect este foarte bine stiut in randul soferilor.

Un autoturism cu frane care functioneaza in perfecta stare, este un autoturism sigur.

Cu toate ca sistemul de franare este unul complex, cu mecanisme hidraulice si multe componente care necesita inlocuire in mod regulat. soferii fac marea greseala sa amane vizita la in service auto tocmai pentru a economisi bani. In realitate, acest prost obicei nu face decat sa aduca si mai multe dureri de cap si cheltuieli suplimentare mult mai mari. Exista, totusi, moduri prin care se pot reduce cheltuielile acestei necesitati. Iata cum se pot economisi banii pe frane:

Frane masina
 • Asigurati-va ca sunteti la zi cu intretinerea lor. Daca evitati sa faceti acest lucru, riscati deteriorarea timpurie a pieselor scumpe si implicit va veti alege cu facturi mai mari. In exemplu bun ar fi ignorarea lichidului de frana si inlocuirea acestuia. In consecinta, liniile de frana, etrierele si supapa de dozare vor fi afectate, iar inlocuirea lor va costa mult mai mult.
 • Folosirea componentelor de calitate superioara este recomandata, cu toate ca soferii sunt tentati sa apeleze la variantele mai ieftine. Componentele mai ieftine tind sa se strice sau sa se uzeze mult mai repede decat marile branduri, necesitand astfel o schimbare mult mai frecventa.
 • Incercati sa va schimbati stilul de sofat. Mai mult decat orice, schimbarea modului de sofare ar putea sa ajute la economisirea banilor pe sistemul de franare. Incetinind din timp, fara a apela la franari bruste, va contribui cu siguranta la prelungirea timpului de uzare a franelor.
 • Interesati-va daca exista posibilitatea de a reconstrui etrierii. In cazul in care nu ati avut mare grija de masina voastra, iar service-ul auto la care ati apelat va sfatuieste sa inlocuiti etrierii, intrebati daca exista posibilitatea ca acestia sa fie reconstruiti.

Lasă un Răspuns