Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Cum reducem consumul carburantului

Cum reducem consumul carburantului

Consumul carburantului este o bataie de cap pentru majoritatea soferilor si indiferent de pretul acestuia, este bine sa cunosti cateva metode eficiente de economisire a carburantului.

Consumul carburantului poate fi un subiect sensibil pentru cei mai multi proprietari de autoturisme si probabil toti vor sa economiseasca cat mai mult posibil. Fie ca ne place sau nu, pretul carburantilor nu este unul stabil si chiar si atunci cand are perioade in care scade, va veni momentul in care urca cu repeziciune. 

Cum reducem consumul carburantului

Intretinerea masinii la un service auto conform recomandarilor asigura o buna functionare a acesteia, iar soferul poate profita din plin de orice litru de benzina care se afla in rezervor. Schimbarea uleiului este foarte importanta daca ne dorim un consum cat mai bun. Cu timpul, uleiul devine din ce in ce mai vascos cauzand astfel un consum mai mare al combustibilului. Se spune ca uleiul sintetic este mult mai durabil si ajuta la reducerea consumului de combustibil, cu toate ca are un pret mai piperat.La fel ca schimbarea uleiului, verificarea si schimbarea lichidelor de transmisie si de frana sunt esentiale pentru un consum al carburantului cat mai mic. Nici filtrele de aer nu trebuie neglijate, deoarece un filtru infundat ingreuneaza functionarea optima a motorului.

Presiunea aerului la anvelope 

Trebuie verificata periodic pentru a fi siguri ca masina ruleaza cat mai bine pe sosea. Toate anvelopele trebuie sa aiba aceeasi presiune si aceasta sa fie la nivelul recomandat pentru un consum mai avantajos al carburantului.

Arunca toate lucrurile nefolositoare din masina

Astfel o vei scuti de o greutate in plus, care contribuie la consumul ridicat al combustibilului.

Modificarea stilului de a conduce 

Este un factor important in economisirea carburantului, poate cel mai important. Atunci cand pornesti masina, este indicat sa accelerezi usor la plecare, iar in trafic este indicat sa eviti condusul agresiv. Poate ca pe termen scurt nu este un castig atat de mare din punct de vedere financiar, dar pe termen lung, toate aceste metode vor merita efortul depus.

Lasă un Răspuns