Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Uleiul de motor: mit si adevar

Uleiul de motor: mit si adevar

Cei mai multi proprietari de autoturisme nu realizeaza faptul ca multe probleme ale motorului isi pot face aparitia in urma folosirii unui ulei de proasta calitate. Acest lucru se intampla din cauza unor conceptii gresite despre uleiul de motor.

Iata cateva mituri despre uleiul de motor, demascate si explicate:

Mit: Uleiul pe care il folosesc este bun pentru ca nu am avut nicio problema cu motorul. Prin urmare, nu este nevoie sa platesc bani in plus pentru un ulei de calitate superioara.

Adevar: Impactul uleiului de calitate inferioara asupra motorului nu este neaparat vizibil imediat dupa utilizarea acestuia. Intr-un motor care aparent merge bine, contaminantii nocivi si-au facut loc deja in sistemul de lubrifiere, provocand coroziune, uzura si rugina. Lipsa oricarui simptom nu inseamna ca nu exista probleme, iar atunci cand problemele devin vizibile ar trebui sa va asteptati la costuri enorme de reparatie sau, in cel mai rau caz, nu mai exista nicio solutie. Este extrem de important sa alegeti calitatea si un brand de incredere!

Uleiul de motor intre mit si adevar
Mit: Pentru masinile mai vechi care nu mai sunt in garantia producatorului nu mai este nevoie sa folosim ulei de calitate.

Adevar: Motoarele mai vechi sunt predispuse la uzura si au nevoie de lubrifiere de calitate pentru protejarea celor mai vitale parti ale motorului, dar si pentru a asigura o viata indelungata.

Mit: Uleiul de inalta calitate se scurge de pe sigiliile masinilor mai vechi.

Adevar: Uleiul de foarte buna calitate nu provoaca scurgeri. Inainte de a fi plasat pe piata, uleiul de inalta calitate este testat de zeci de ori pentru a se dovedi compatibilitatea cu materialele electrometrice din care toate etansarile si garniturile sunt fabricate. In cazul in care un motor mai vechi functioneaza foarte bine si nu are scurgeri de ulei, ar trebui sa stiti ca un ulei de motor de inalta calitate ofera aceleasi avantaje, ca si cum ar fi utilizat intr-un motor nou.

Mit: Uleiul sintetic ar trebui folosit doar pe motoare sau masini noi.

Adevar: Uleiul sintetic poate fi folosit pe masinile vechi si pe cele noi, indiferent daca inainte s-a folosit ulei conventional. Uleiul de motor sintetic este ideal pentru mentinerea sanatatii, o viata de lunga durata si performante superioare ale autoturismelor vechi si noi.

Mit: Uleiurile pot provoca aparitia namolului.

Adevar: Acest mit este cat se poate de adevarat, dar in cazul uleiului de proasta calitate. Depunerile de namol sunt formate din funingine, murdarie, carburant ars partial, ulei de motor oxidat, lichid de racire scurs si vaporii de apa condensati, formati in timpul procesului de ardere. Uleiurile de calitate superioara pastreaza acesti factori nocivi care sunt drenati odata cu uleiul, nu lasati in urma pentru a crea depozite de murdarie si namol. Schimbarea periodica a uleiului si filtrelor va preveni implicit aparitia unor astfel de probleme.

Un service auto care se respecta si care isi respecta clientii va recomanda intotdeauna produse de top. Pentru o viata lunga si fara probleme a masinii recomandam intotdeauna sa apelati la calitate!

Lasă un Răspuns