Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 De ce schimbam uleiul masinii?

De ce schimbam uleiul masinii?

Precum apa din desert si sangele din corpul nostru, asa este si uleiul motorului: vital pentru masina! Fara el, la un moment dat, ceva din autoturism nu va mai functiona.

Cu totii stim ca trebuie sa schimbam uleiul masinii la cel mult 10000 km sau o data pe an, dar nu ne-am intrebat niciodata de ce este necesar acest lucru. Vremurile s-au schimbat si in ziua de azi gasim o varietate de uleiuri pe piata, cu toate ca motivele in ceea ce priveste schimbarea uleiului raman aceleasi. Uleiul este un lubrifiant esential pentru motorul masinii tale.permite frecarea metalului pe metal fara a produce daune. De exemplu, lubrifiaza pistoanele in timp ce se deplaseaza in sus si in jos in cilindri. Fara ulei, frecarea metal pe metal produce foarte multa caldura, consumul carburantului va fi mult mai mare, iar componentele interne se vor uza prematur.

Care este rolul uleiului?

Uleiul are rolul de a mentine masina fara probleme. Cel mai important lucru de realizat este lubrifierea motorului si astfel, transportarea caldurii departe de acesta. In timpul circularii uleiului din autovehicul, mii de componente ale motorului sunt lubrifiate continuu, mentinand masina intr-o stare buna de functionare.

De ce este necesara schimbarea uleiului?

Pe masura ce uleiul se deplaseaza, acesta preia murdaria si alte mici bucati de resturi din motor. In timp, uleiul retine prea multa murdarie pentru a fi eficient in continuare si pentru a mentine un motor sanatos. De aceea, el trebuie schimbat in mod regulat.

Ce se intampla atunci cand nu schimbi uleiul?

Atunci cand uleiul nu este schimbat, motorul autovehicului va incepe sa aiba multe probleme. Cea mai frecventa problema intampinata in astfel de cazuri este incalzirea excesiva a componentelor motorului. Acest lucru poate cauza scaderea eficientei motorului si in timp, deformarea si uzura pieselor motorului. De asemenea, o alta cauza a acestei probleme poate fi si lipsa de lubrifiere intre aceste piese.

De ce schimbam uleiul de motor

Intr-un final, motorul nu va mai porni daca uleiul nu este schimbat la timp, iar o reparatie de inlocuire a motorului va poate costa enorm. Foarte multi soferi prefera sa scape de masina actuala si sa achizitioneze alt autoturism.

Lucrurile mentionate mai sus pot fi infricosatoare pentru un sofer, dar vestea buna este ca operatiunea de schimbare a uleiului face parte din cele mai putin costisitoare servicii de intretinere oferite de un service auto si dureaza foarte putin!

Lasă un Răspuns