Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Trebuie sa crezi in siguranta rutiera

Trebuie sa crezi in siguranta rutiera

Siguranta rutiera este obligatorie si iti poate salva viata atunci cand nu te astepti. De aceea, service auto K9 a creat o mica lista a celor mai importanti pasi pe care un sofer trebuie sa ii parcurga inainte de a se urca la volan.

Cu toate ca majoritatea soferilor stiu de importanta bunei functionari a farurilor/stopurilor/ faza lunga sau scurta, a stergatoarelor sau mentinerea unor oglinzi curate, cei mai multi ignora aceste detalii. Atunci cand efectueaza o verificare de baza a masinii, cei mai multi soferi uita sau ignora aceste elemente de baza care sunt vitale atunci cand porniti la drum.

Multi specialisti auto considera ca multe accidente ar putea fi evitate daca soferii s-ar fi asigurat ca vizibilitatea este maxima si ca pot fi vazuti foarte bine in trafic. Acesti pasi simpli de intretinere a masinii joaca un rol extrem de important atunci cand vine vorba de vizibilitatea ta ca sofer in trafic. De asemenea, specialistii arata ca una din trei masini a fost gasita fara suficient lichid de parbriz in urma unor sondaje pe teren. Acest pas de baza in intretinerea autoturismului poate face o diferenta mare mai ales cand conduci pe carosabil umed si murdar sau in conditii meteo extreme.

Siguranta rutiera
Urmand cateva sfaturi de ingrijire pentru vizibilitate, siguranta in trafic va creste atat pentru tine si pasageri cat si pentru celelalte autovehicule:
 • Inlocuieste toate becurile care ilumineaza slab, se intrerup la un anumite interval de timp sau pur si simplu nu mai functioneaza. Fie ca vorbim de faruri, stopuri sau lumini interioare, acestea trebuie verificate periodic. De asemenea pozitia corecta a farurilor trebuie verificata mai ales atunci cand conduceti noaptea.
 • Asigura-te ca oglinzile sunt curate si pozitionate corect.
 • Verifica nivelul lichidului de parbriz si inlocuieste-l atunci cand mai e putin pana se termina.
 • Inlocuieste lamele stergatoarelor de parbriz atunci cand prezinta semne de fisuri, nu mai curata parbrizul corespunzator sau scot anumite sunete atunci cand sunt puse in functiune. Nu uita si de lama stergatorului din spate!
 • Daca nu esti sigur ca ai vizibilitate maxima atunci cand conduci, aprinde farurile pentru a-i ajuta si pe ceilalti participanti la trafic.
 • Nu suprasolicita farurile! Mentine o viteza la care poti frana fara a depasi zona iluminata de farurile masinii. Astfel vei evita eventuale accidente cauzate de iluminare necorespunzatoare.

Lasă un Răspuns