Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 6 moduri in care scurtezi viata masinii tale

6 moduri in care scurtezi viata masinii tale

Sa fii proprietarul unei masini poate fi un vis devenit realitate sau un cosmar, iar acest lucru depinde de felul in care ai grija de ea.  Iata 6 feluri in care viata masinii tale poate fi scurtata dramatic de mult:

 1. Daca ignori aprinderea martorului „Check engine”

  Ignorand aprinderea acestui martor „verifica motorul” poate duce la  probleme grave ale motorului si la reparatii costisitoare. Acest martor avertizeaza in cel mai fericit caz o problema a motorului care afecteaza consumul combustibilului.

 2. Uiti sa schimbi filtrele si fluidele importante 

  Multe fluide (uleiuri) contribuie la operarea si protectia sistemelor si componentelor vehiculului. Verificand nivelul lichidelor in mod regulat impreuna cu filtrele, te asigura ca masina ta ruleaza asa cum trebuie si totodata ii extinde speranta de viata.

 3. Neglijezi starea anvelopelor 

  Verificarea anvelopelor trebuie efectuata in mod regulat, iar atunci cand o faci trebuie sa fii atent la adancimea profilului si la cat de umflate sunt (presiunea anvelopelor). Anvelopele care nu sunt umflate indeajuns de mult tind sa se uzeze mult mai repede, astfel va trebuie sa le inlocuiesti mai frecvent, de asemenea poate afecta performanta masinii, siguranta si modul in care consuma combustibil.

 4. Nu vizitezi in mod regulat un service auto

  Pentru ca multe piese si componente auto se uzeaza sau se deterioreaza in timp, masinile au nevoie de vizite la un service auto astfel ele vor rula in mod eficient si tu vei economisi bani care ar putea fi cheltuiti pe reparatii mult mai scumpe.

 5. Mentii masina murdara 

  Daca uiti sa speli masina pentru foarte mult timp risti ca masina ta sa adune multa murdarie si substante chimicale daunatoare care pot cauza rugina (inclusiv cauzata de sarea de pe carosabil). De asemenea, conducand o masina murdara, vizibilitatea in trafic are de suferit, iar siguranta in propria masina poate fi afectata.

 6. Esti un sofer agresiv in trafic

  Fie ca esti in trafic aglomerat, in conditii meteorologice extreme,  pe carosabil dificil (plin de gropi sau alunecos) sau ai o greutate considerabila in masina, toate aceste lucruri iti pot afecta condusul mai ales daca ai un stil agresiv. Solutia este sa conduci inteligent, sa imbunatatesti economia consumului de carburant sofand la o viteza optima. Invata sa eviti condusul agresiv inclusiv plecarea de pe loc si franarea brusca.

cum scurtezi viata masinii tale

Cei mai multi soferi nu realizeaza faptul ca aceste obiceiuri afecteaza valoarea, performanta si siguranta propriei masini. De aceea echipa Auto K9 te invita la efectuarea unei analize amanuntite a masinii tale la service-ul auto din Bucuresti, sector 4.

Lasă un Răspuns