Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Reguli noi cu privire la inspectia tehnica periodica

Reguli noi cu privire la inspectia tehnica periodica

Atentie soferi, regulile cu privire la inspectia tehnica periodica a autoturismelor (ITP) vor fi schimbate! Inspectia va putea fi trecuta mai usor, chiar si cu „defectiuni minore” notiune nou introdusa.

Este posibil ca in categoria „defectiuni minore” sa intre probleme care nu sunt legate de securitatea masinii sau probleme ce tin de poluare. De exemplu: ai un bec ars pe care va trebui sa il schimbi, ca atunci cand inspectorul face poza masinii, aceasta sa apara cu ambele faruri aprinse. Daca vorbim de probleme majore descoperite in timpul ITP, urmatoarea vizita va fi necesara in cel mult 30 de zile. Valabilitatea acestor reguli va incepe din luna mai, anul 2018 cu toate ca ele vor fi introduse tot in mai, anul curent.

Regulile ITP auto
 • Daca autoturismul care a fost supus unei inspectii tehnice periodice are doar deficiente minore, atunci inspectia a fost trecuta, iar soferul nu va mai fi nevoit sa efectueze alta inspectie.
 • Daca autoturismul are deficiente majore in urma efectuarii inspectiei tehnice periodice, atunci inspectia nu a fost trecuta. Prin urmare, soferul trebuie sa revina la o noua inspectie cu vehiculul in nu mai mult de 30 de zile.
 • Daca autoturismul prezinta deficiente in urma ITP, acesta nu poate fi trecut de inspectie, iar soferul va reveni in temen de 30 zile (nu mai mult!).

Proprietarul masinii este pus la curent cu absolut orice probleme gasite in timpul inspectiei tehnice periodice si care din ele necesita interventia unui service auto

Modul in care sunt clasificate deficientele, conform legii:
 • Deficientele considerate minore nu afecteaza siguranta masinii si nici mediul inconjurator.
 • Problemele auto care intra in categoria deficientelor majore afecteaza buna functionare a masinii, afecteaza mediul inconjurator si alte persoane sau vehicule participante la trafic.
 • Problemele care intra in categoria deficientelor periculoase reprezinta un pericol imediat la adresa participantilor la trafic, mediului inconjurator si siguranta rutiera in general.

Lasă un Răspuns