Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Tot ce trebuie sa stii despre ITP

Tot ce trebuie sa stii despre ITP

Service auto K9 iti prezinta cele mai folositoare si importante informatii despre efectuarea ITP.

Inspectia tehnica periodica (ITP) nu poate fi ignorata de catre soferi, ea este obligatorie, iar soferii pot fi sanctionati daca autovehiculul nu este supus acestei proceduri. Pentru cei care folosesc masina in scopuri personale, ITP se realizeaza o data la 2 ani prin reprezentanti autorizati de catre RAR. In cadrul inspectiei tehnice periodice este verificata starea masinii din punct de vedere tehnic, sunt verificate dotarile necesare pentru rularea in siguranta in trafic si protectia mediului inconjurator. Soferul este obligat sa mentina vehiculul intr-o stare de functionare buna din punct de vedere tehnic atat pentru siguranta soferului cat si a celorlalti participanti la trafic.

Care sunt actele necesare pentru realizarea inspectiei tehnice periodice?

Atunci cand trebuie sa efectuati ITP puteti apela la orice reprezentant autorizat de catre RAR de pe teritoriul Romaniei, chiar daca masina dumneavoastra este inmatriculata, de exemplu, in Bucuresti.

Costurile ITP pot varia intre 100 RON si 200 RON, in functie de reprezentantul la care apelati. La service auto K9, ITP pentru autoturisme este 100 lei, pentru autoutilitare este 130 lei si pentru SUV este 130 lei.

Ce trebuie sa stim despre ITP auto

Daca nu va puteti prezenta la efectuarea ITP, puteti trimite pe oricine altcineva in locul dumneavoastra daca predati toate actele necesare persoanei delegate.

Aveti nevoie de: polita RCA (care trebuie sa fie valabila), cartea de identitate a soferului care detine autoturismul, cartea de identitate a masinii, certificat de inmatriculare.

In ce consta verificarea in cazul efectuarii ITP?

Atunci cand va prezentati cu masina la inspectia tehnica periodica, trebuie sa va asigurati ca aceasta este curata si are anvelopele cu presiunea corespunzatoare. In procesul ITP se va face verificarea seriei motorului si caroseriei, aspectul general interior si exterior, se va verifica si conditia instalatiei electrice a autovehiculului. Bineinteles ca se vor testa si franele, dar si stopurile, semnalizarile si farurile (acestea trebuie sa fie in conditie buna). Printre alte componente ale masinii care vor fi verificate se numara si jantele, rotile, nivelul de poluare si nu in ultimul rand mecanismul de directie. Sa nu uitam si de faptul ca masina va fi fotografiata.

Daca masina este rulata dupa ce inspectia tehnica periodica expira?

In acest caz soferul risca o amenda intre 900 si 2000 RON, iar certificatul de inmatriculare al autovehiculului va fi retinut de catre politist. Obligatia soferului va fi sa efectueze urmatorul ITP la RAR, unde verificarile sunt mult mai minutioase si exigente.

Pentru ITP Bucuresti puteti apela cu incredere, oricand, la service auto K9, care dispune de un echipament modern, un specialist bine instruit si preturi foarte convenabile pentru soferi!

Lasă un Răspuns