Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Depanarea unui vehicul care nu mai porneste (partea a 2-a)

Depanarea unui vehicul care nu mai porneste (partea a 2-a)

Motorul scoate un zgomot scurt, dar nu porneste

Daca ai rezervorul plin, un motor care scoate zgomote dar nu porneste ar putea insemna probleme de conexiune sau defectarea unor piese.

 • Probleme cu transmisia sau pompa de combustibil

Daca ramai cu foarte putin combustibil sau folosesti masina cu o presiune necorespunzatoare a combustibilului se genereaza caldura care uzeaza peste masura pompa de combustibil. Verifica indicatorul de presiune a carburantului pentru a te asigura ca nivelul de presiune este corect. Un releu, un cablu sau o siguranta defecta poate fi de invinuit, dar in acest caz este necesara interventia unui service auto profesionist.

 • Masina nu mai porneste pentru ca demarorul este defect

Orice parte a starterului se poate defecta, si iti poti da seama foarte usor daca din aceasta cauza masina ta nu mai porneste.Verifica gradul de luminozitate al luminilor de functionare. Daca acestea sunt ok inainte sa pornesti masina, dar isi pierd din luminozitate in momentul in care pornesti motorul, este timpul sa ii vizitezi pe cei de la mecanica auto.

 • Probleme de aprindere sau cu sistemul de combustibil

Chiar si ceva mic cum sunt bujiile pot provoca dureri mari de cap daca se defecteaza, dar este destul de simplu sa inlocuiesti aceste componente. Aspecte de verificat includ: functionarea proasta a bobinei de aprindere sau un filtru de combustibil infundat. Calitatea proasta a carburantului poate cauza infundarea altor parti ale sistemului de combustibil. Lasa un mecanic auto sa arunce o privire inainte ca aceasta problema sa afecteze mai multe piese.

Un start cu infundatura

Mai frustrant decat o masina care nu porneste este una care iti da false sperante ca va porni, apoi „moare” in urmatoare secunda. Primul lucru pe care ar trebui sa il verifici este supapa de soc din carburator. Cand aceasta este blocata, combustibilul nu poate ajunge acolo unde trebuie. Ai putea sa inchizi supapa apasand pedala de acceleratie de cateva ori inainte de a porni masina. Modelele noi de masini care folosesc injectia de combustibil au nevoie de atentie din partea unui service auto pentru a diagnostica o problema cu sistemul.

Rezolvarea unei masini care nu mai porneste
Probleme care variaza in functie de sezon

Cateodata masina ta poate fi „temperamentala” ca raspuns la vremea de afara. In acest caz, nu este nimic in neregula cu masina, dar ar putea dura ceva pana sa o poti porni.

 • Ce poti sa faci atunci cand ploua

O masina care nu porneste atunci cand este ud afara poate pur si simplu sa sufere din cauza umiditatii sub capacul distribuitorului. Acest lichid poate fi evaporat prin folosirea unui solvent de curatat de uz mecanic. De asemenea trebuie verificat daca de la prima cheie bujia primeste energia si nu alta componenta metalica a masinii.

 • Ce poti sa faci atunci cand este frig

Atunci cand incerci sa pornesti un motor rece bateria masinii se poate epuiza foarte usor, asa ca se recomanda evitarea incercarilor de pornire pentru mai mult de cateva secunde de fiecare data. Este recomandata „odihnirea” bateriei intre incercarile de pornire pentru prevenirea problemelor.

Lasă un Răspuns