Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Sezonul gropilor: provocare pentru soferi

Sezonul gropilor: provocare pentru soferi

Pe masura ce sezonul rece se sfarseste si vremea se incalzeste, soferii vor observa din ce in ce mai multe gropi pe carosabil, iar evitarea lor va parea imposibila.

Asa cum probabil sunteti obisnuiti, sezonul primavaratic dezvaluie gropile ascunse de gheata si zapada depuse pe carosabil. Daca ai avut ghinionul sa intri intr-o groapa, service auto K9 iti recomanda sa urmaresti trei semne care indica deteriorarea autoturismului.

Pierderea controlului, balansarea autovehiculului atunci cand executi viraje, rigiditate pe drum accidentat si lasarea masinii
Sezonul gropilor este o provocare pentru soferi

(pe fata sau pe spate) sunt semne care pot indica deteriorarea mecanismului de directie si a suspensiilor. Directia si suspensiile sunt sisteme cheie de siguranta strans legate intre ele. Impreuna, ele determina in mare parte manevrabilitatea si usurinta cu care conduci masina.

Cand masina trage intr-o singura directie in loc sa mentina drumul drept, iar pneurile sunt uzate inegal

putem vorbi despre simptomele unei probleme de aliniere. O aliniere corecta a rotilor este importanta pentru durata de viata a anvelopelor si ajuta la manevrarea autoturismului in conditii de siguranta. Presiunea scazuta a pneurilor, prezenta unor umflaturi sau inegalitati pe peretii laterali si adancituri in jante vor fi vizibile si vor necesita o verificare din partea unui specialist auto cat mai curand posibil. Trebuie sa stii ca rotile sunt o conexiune importanta si vitala intre masina si carosabil.

Daca simti ca masina ta a fost afectata in urma unui incident cu o groapa de pe drum, ar trebuie sa vizitezi un service auto profesional care sa dispuna de echipamentele necesare si specialisti care te pot ajuta.  Gropile apar atunci cand apa patrunde in asfalt printr-o fisura si inmoaie solul de sub el, creand astfel o depresiune la suprafata strazii. Multe gropi isi fac aparitia in sezonul de iarna si primavara mai ales din cauza ciclului inghet-dezghet. Nu este exclus ca aparitia gropilor sa aiba loc in perioade cu precipitatii excesive si inundatii frecvente.

Din anumite motive care din pacate nu depind de noi, soferii, sezonul gropilor din carosabil poate sa dureze mai mult decat de obicei. Sfatul nostru este sa apelati la un service auto autorizat imediat pentru a evita o gaura si mai mare in portofel.

Lasă un Răspuns