Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Ingrijirea auto de primavara

Ingrijirea auto de primavara

Ingrijirea de primavara a masinii este necesara si obligatorie daca iti doresti sa sporesti siguranta si longevitatea acesteia.

Primavara este anotimpul in care toti soferii ar trebui sa puna la punct o lista care sa contina prioritati in verificarea autoturismului. Pentru a le usura misiunea, service auto K9 din Bucuresti, sector 4,a intocmit o scurta lista care vine in ajutorul lor:

Lucruri pe care le poti face pe cont propriu:
 • Ar trebui sa recunoastem cu totii ca am folosit macar o data combinatia intre stergatoare de parbriz si lichidul de spalare al parbrizului pentru a indeparta zapada si gheata depuse, in loc sa folosim racleta. Stati linistiti, nu judecam pe nimeni, dar ar trebui sa stiti ca astfel, stergatoarele de parbriz se vor uza prematur. Noi recomandam achizitionarea unor noi stergatoare pentru a fi pregatiti de ploile de primavara.
 • Cele mai neglijate sunt becurile, iar majoritatea soferilor nu constientizeaza cat de importante sunt mai ales la drum lung. O strada bine iluminata inseamna o calatorie sigura pentru tine si cei care te insotesc. Verificati si inlocuiti daca este necesar. De asemenea, nu strica sa apelati la un service auto daca nu va descurcati.
 • Ar trebui sa stii ca pe timp de iarna micile vietati, in special rozatoarele, isi cauta un adapost, iar in majoritatea cazurilor acesta se afla chiar sub capota masinii tale. Nu strica sa verifici ce se afla sub capota cu ajutorul unei lanterne!
Ingrijirea auto de primavara
Lucruri pe care un service auto poate sa le faca pentru tine:
 • De obicei parchezi la umbra unui copac? Este posibil ca frunzele care cad sa ajunga in locuri nedorite si sa cauzeze fie mirosuri neplacute (cauzate de frunze putrezite), fie zgomote ciudate atunci cand ventilatorul este pornit. In oricare din cazuri este recomandata o vizita la un service auto.
 • Cand cobori geamul pentru a te bucura de aerul placut de primavara in timp ce conduci sa nu te miri daca auzi sunete ciudate, care asta toamna nu erau prezente. Bineinteles ca acest „simptom” al masinii merita verificat de un service auto bine pregatit.
 • Oricat ai incerca nu te poti feri de toate gropile de pe carosabil. Verificarea si inlocuirea (daca este cazul) suspensiilor este necesara! Nu uita si de anvelope, deoarece ele sunt afectate de anotimpul rece si drumurile aflate in stare deplorabila.
 • Din pacate nu se incurajeaza schimbarea lichidelor, cu toate ca este o interventie obligatorie si vitala pentru masina ta. Lichidele sunt predispuse la contaminare si in timp ele se descompun, in special lichidul de frana care absoarbe umezeala. Aceasta umeazala duce la rugina interna si coroziunea componentelor de frana.
 • Vremea extrema si sarea de pe carosabil afecteaza placutele de frana indepartand lubrifiantii care mentin sistemul de franare la performante maxime. Din cauza coroziunii accentuate pe timp de iarna, este indicata o inspectie amanuntita si eventual schimbarea placutelor.
 • Atunci cand schimbi anvelopele este indicat ca ele sa fie verificate de uzura, fisuri si alte probleme. De asemenea, recomandam si echilibrarea lor la fiecare schimbare.

Lasă un Răspuns