Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Scurgerea de combustibil: de ce nu e bine sa conduci cu aceasta problema

Scurgerea de combustibil: de ce nu e bine sa conduci cu aceasta problema

Scurgerea de combustibil este una din multitudinea de cauze ale incendiilor vehiculelor.

Scurgerea de combustibil este totodata si cea mai frecventa cauza! Acest lucru este adevarat in cazul benzinei deoarece are tendinta de a lua foc mult mai repede decat diesel. Daca observi o astfel de scurgere nu ezita sa contactezi un service auto cat mai repede.

De ce nu este sigur sa conduci cu o scurgere de combustibil

Benzina este extrem de coroziva, otravitoare si inflamabila. Totodata, motorul masinii se bazeaza pe benzina atunci cand porneste, O simpla scanteie de la bujie este suficienta pentru ca procesul de combustie sa aiba loc. Partea buna este ca acest process are loc intr-o locatie restransa si anume in camerele de combustie ale motorului.

Scurgerea de combustibil

Imagineaza-ti ca o parte din benzina ajunge in alta parte . In acest caz nu este nimic care sa o opreasca din a lua foc. Daca benzina ajunge la temperatura de peste 265 grade Celsius, aceasta poate suferi o ardere spontana. Daca acest combustibil se scurge pe un metal incins, poate arde instantaneu! De aceea este atat de periculos sa conduci cu o scurgere de combustibil.

Sa presupunem ca nu conduci si ca benzina nu se scurge pe o suprafata din metal. Pericolul inca persista pentru ca benzina scursa poate forma o balta pe asfalt. Chiar si cea mai mica scanteie o poate aprinde. Daca cineva arunca in acel loc o tigara inca aprinsa, combustibilul de pe asfalt se poate aprinde foarte usor.

Benzina contine monoxid de carbon. Acesta este un gaz periculos care poate produce simptome asemanatoare gripei. Poti simti o stare de greata sau ameteala daca o inhalezi in timp ce conduci. In acelasi timp poate da dureri de cap severe! Poti ajunge chiar sa vezi in ceata si sa ai dificultati in a respira. Poti deveni confuz si dezorientat. Aceste simptome pot cauza dificultati in condusul in siguranta!

Semne ale scurgerii de combustibil

Prezenta benzinei in locul in care tii parcata masina este cel mai evident semn de scurgere. Cu toate astea, sunt alte simptome care te vor avertiza cu privire la aparitia unei astfel de probleme. Iata si alte semne care ar trebui sa te trimita imediat la un service auto:

Miros puternic de benzina in timp ce conduci

Atunci cand conduci, sistemul de alimentare ofera cantitatea potrivita de combustibil catre motor pentru a-l face sa functioneze in continuare. Acest sistem se afla sub o presiune mare atunci cand muta combustibilul din rezervor catre motor. Din cauza presiunii mari vei simti cu siguranta acel miros de combustibil in timpul condusului.

Consum marit de combustibil

Aceasta este una din clasicele motive pentru care ar trebui sa te gandesti la scurgerea de combustibil. Cu siguranta mai exista si alte motive pentru care masina ta consuma mai mult combustibil, dar ar trebui sa iei in considerare si acest aspect. Carburantul ar trebui sa se duca direct la motor. Daca ai o scurgere undeva, atunci carburantul scurs este eliberat in mediul inconjurator. Din aceasta cauza nu vei fi capabil sa folosesti la maxim cantitatea de combustibil din rezervor.

Probleme la relanti

Sunt mai multe cauze care ingreuneaza stationarea masinii cu motorul pornit. Una din ele este scurgerea de combustibil. Este acelasi lucru si pentru o masina care are dificultati la pornire. Aceste doua simptome apar impreuna daca exista posibilitatea unei scurgeri. Oricare din aceste probleme ar trebui sa te trimita imediat la un mecanic auto.

Prezenta vaporilor sau a aburilor in conducta de combustibil

Masinile moderne vin de cele mai multe ori cu sistem de injectie directa care elibereaza o ceata fina direct in cilindrul motor. Acesta este un sistem cu presiune foarte ridicata. Daca exista o scurgere undeva in conductele de combustibil, presiunea ridicata poate produce vapori si ceata de combustibil. Este extrem de periculos daca acesti vapori se afla langa motor sau teava de esapament!

Lasă un Răspuns