Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Prea mult ulei de motor | Care sunt simptomele?

Prea mult ulei de motor | Care sunt simptomele?

Prea mult ulei de motor sau adaugarea in exces a oricaror aditivi sau oricarui alt tip de lichid pentru masina, poate avea consecinte negative.

Prea mult ulei demotor poate provoca defectiuni ale unor piese auto vitale. Costul reparatiilor acestor defectiuni la un service auto poate fi unul destul de piperat. De aceea este foarte important sa stim cand nivelul uleiului este prea ridicat si sa ne consultam cu un specialist pentru evitarea unor eventuale daune. Acest articol va invata cum sa detectati primele simptome cauzate de o cantitate in exces a uleiului.

Cum iti dai seama ca ai adaugat prea mult ulei de motor?

In general, primele simptome ale supraumplerii cu ulei se vor manifesta intr-un timp foarte scurt dupa schimbarea uleiului.De aceea, este foarte important sa monitorizezi comportamentul masinii tale chiar si cateva zile. Cel mai simplu mod de verificare a nivelului de ulei este cu ajutorul jojei. Dupa ce autoturismul este parcat pe un teren fara denivelari, se scoate joja, se sterge cu o carpa, apoi se baga la loc. Fii atent la liniile de la capatul jojei. Nivelul uleiului ar trebui sa atinga linia de sus. Daca nivelul este undeva intre cele doua linii, nu este nicio problema, dar e posibil sa fie necesara reumplerea intr-un viitor apropiat.

Prea mult ulei de motor in masina

Cele mai intalnite simptome ale uleiului de motor in exces:

Performanta slaba a motorului

Condusul unei masini cu prea mult ulei va cauza transformarea uleiului intr-un lichid cu aspect spumos. Din aceasta cauza, piesele mobile ale motorului nu vor fi lubrifiate eficient si se pot observa urmatoarele schimbari:

 • motorul este mai zgomotos decat de obicei
 • motorul da rateuri sau nu porneste
 • accelerarea masinii este mai dificila
 • masina se supraincalzeste
 • motorul nu porneste

Simptomele expuse anterior nu apar doar in urma prezentei unei cantitati in exces a uleiului de motor. Verificarea suplimentara este necesara pentru excluderea altor surse care ar putea cauza astfel de probleme. Cea mai sigura optiune este sa contactati un service auto de incredere. Astfel poti evita aparitia unor daune auto suplimentare.

Mirosul de ulei ars

Daca simti miros de ulei ars in zona motorului sau langa teava de esapament, verifica imediat nivelul uleiului de motor.

Fum care iese pe teava de esapament

Daca observi fum cu tenta albastruie iesind pe teava de esapament sau din zona motorului, este posibil ca nivelul prea mare de ulei de motor sa fie cauza. Cu cat intra in contact cu piesele auto incalzite, cu atat uleiul arde mai mult si produce un fum albastrui destul de distinctiv. Imediat cum observi acest simptom, incearca sa eviti condusul masinii pentru ca ii poti provoca daune suplimentare.

Scurgeri de ulei

Daca ai prea mult ulei de motor in masina, vei observa scurgeri in timpul functionarii motorului. Desigur, exista si cazuri in care uleiul se scurge atunci cand masina nu e folosita. Verifica imediat nivelul uleiului daca observi o balta formata sub vehicul. Condusul unei masini cu o potentiala scurgere de ulei poate dauna atat mediului inconjurator, cat si autovehiculului in sine.

Lasă un Răspuns