Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Freonul din masina: cum iti dai seama ca e scazut

Freonul din masina: cum iti dai seama ca e scazut

Freonul din sistemul de aer conditionat al masinii ajuta la mentinerea unui habitaclu racoros in zilele toride de vara.

Freonul din sistemul de racire auto este elementul fara de care temperatura din interiorul unui vehicul nu poate fi mentinuta la un nivel scazut. Service auto K9 ofera si serviciul de incarcare freon pentru clientii sai, dar si igienizarea instalatiei de aer conditionat auto si reparatia ei.

Chiar si cea mai mica scadere a capacitatii de racire a sistemului de aer conditionat poate indica un nivel scazut de freon. In acest caz, este indicata rezolvarea problemei in cel mai scurt timp. In cele mai multe cazuri, nivelul scazut al freonului nu indica o problema grava. In acest articol vei afla care sunt cele mai frecvente cauze ale nivelului scazut de freon.

Cum detectam nivelul scazut de freon?

Sistemul de aer conditionat al unei masini nu va avea capacitatea de a mentine temperatura scazuta cu aceeasi performanta daca nivelul freonului este scazut. Sunt indicatori care arata ca nivelul freonului este mai scazut decat trebuie. Daca detectezi unui din acesti indicatori, este timpul sa adaugi freon in sistemul de racire auto.

Freonul masinii

Acumularea de gheata pe compresor

Gheata pe compresor poate indica faptul ca sistemul de racire nu are suficient freon. Pe masura ce cantitatea de freon scade, umezeala din sistemul AC (aer conditionat) se acumuleaza si ingheata. Acest lucru va reduce capacitatea AC de a racori interiorul auto.

Prezenta aerului cald prin gurile de aerisire

Capacitatea redusa a sistemului AC este un simptom des intalnit atunci cand nivelul freonului este scazut. Totodata este si usor de observat. Sistemul AC al masinii trebuie sa genereze aer rece, nu aer la temperatura camerei, atunci cand este setat la o temperatura scazuta. In acest caz, fie nivelul freonului este extrem de scazut sau sistemul AC a ramas in totalitate fara freon.

Ambreiajul nu se conecteaza

Dupa ce sistemul Ac al masinii este pornit, sunetul ambreiajului ar trebui sa indice ca aerul conditionat functioneaza. Daca acest sunet nu se aude, inseamna ca ambreiajul nu s-a conectat fapt ce indica nivelul scazut al freonului. Ambreiajul presurizeaza freonul, dar daca nu functioneaza corect, freonul este sub nivelul normal.

Scurgerea freonului

De obicei, o scurgere a freonului indica faptul ca el este intr-o stare lichida. Acesta este motivul pentru care zonele din jurul compresorului devin unsuroase. Iti poti da seama imediat de problema daca te uiti sub masina sau in interior. Daca zona cu pricina este curatata si reapare acel lichid uleios, atunci problema este cauzata de o scurgere a freonului.

Lasă un Răspuns