Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Inlocuiti becurile farurilor in perechi!

Inlocuiti becurile farurilor in perechi!

In general, becurile farurilor nu sunt inlocuite de catre soferi in acelasi timp, ci pur si simplu, primul care cedeaza este schimbat.

Becurile farurilor: de ce sunt atat de importante?

Din cauza acestui obicei, inlocuirea becului care s-a stricat poate duce la o proiectie dezechilibrata si imprevizibila a farurilor, reprezentand astfel un potential risc care ameninta siguranta soferului, dar si a pasageilor. In timpul condusului, soferul nu va avea parte de un drum bine iluminat si nu va beneficia la maxim de siguranta pe care farurile o pot oferi.

Cum inlocuim becurile farurilor

Atunci cand suntem la volan, iar farurile ne ofera o faza inegala, ar trebui sa fim constienti de riscul la care ne expunem. Masina noastra va fi vazuta cu dificultate in trafic, iar noua ne va fi greu sa ne pozitionam corect pe carosabil. De asemenea am putea fi confundati chiar si cu vehicule cu un singur far, de exemplu o motocicleta.

Inlocuirea partilor importante a autovehiculului in perechi, atunci cand este cazul, este o chestiune de bun simt. Orice specialist dintr-un service auto care se respecta o sa iti recomande intotdeauna ca pneurile, stergatoarele de parbriz, franele si multe alte parti importante sa fie schimbate in perechi pentru un echilibru bun al autoturismului si o functionare in siguranta a acestuia.

De ce sa inlocuim becurile de la faruri dupa un anumit timp?

Din pacate, multi soferi inlocuiesc becul de la far atunci cand acesta a cedat. Pentru o siguranta maxima in timpul condusului, becurile ar trebui inlocuite inainte ca acestea sa arda. Orice bec de acest tip se uzeaza cu trecerea timpului si in acelasi timp puterea lui de a lumina poate scadea in mod vizibil. Atunci cand sunt uzate aproape la maxim, becurile proiecteaza mult mai putina lumina reducand astfel vizibilitatea pe timp de noapte atunci cand conducem. De exemplu, un bec vechi de 3 ani va lumina cu aproximativ 33% mai putin, iar acesta este un motiv pentru inlocuire.

Lasă un Răspuns