Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Intretinerea auto in anotimpul ploios

Intretinerea auto in anotimpul ploios

Intretinerea auto ar trebui efectuata conform fiecarui sezon, in functie de necesitatile masinii. Verificarea masinii inainte ca temperatura de afara sa scada drastic, este necesara pentru evitarea unor evenimente neplacute.

Intretinerea auto inainte de venirea iernii este o modalitate de a evita costuri ridicate in reparatii neasteptate ale masinii. Ultimul lucru de care are nevoie un sofer este incapacitatea autoturismului de a mai functiona din cauza temperaturilor extrem de scazute. Iarna, de cele mai multe ori, amplifica problemele deja existente ale masinii (de exemplu pornirile grele). Vizita la un service auto inainte de venirea iernii, reprezinta o investitie mult prea mica de timp si bani daca aceasta este efectuata atunci cand nu sunt probleme grave. Daca va prezentati cu autoturismul defect exact in timpul unor conditii meteorologice extreme, costurile si complicatiile vor fi considerabil mai mari.

Pentru a fi pregatiti din timp, iata o mica lista pentru intretinerea auto, care ar trebui urmata pas cu pas:

Stergatoare. Lumini. Incalzire.

Asigurati-va ca sistemul de incalzire si dezghetare al masinii functioneaza corect. Totodata ar trebui sa achizitionati stergatoare de parbriz (lamele) pentru iarna, iar lichidul utilizat ar trebui sa fie spcial pentru temperaturi scazute. Tineti minte ca si in timpul toamnei, noaptea, temperaturile pot atinge pragul inghetului. In general, lamelele stergatoarelor trebuie inlocuite odata la sase luni. Nu uitati de luminile interioare, exterioare si de pozitia corecta a farurilor.

Anvelope. Frane.

Verificati nivelul de uzura al anvelopei, dar si presiunea acesteia. Nu uitati de roata de rezerva!

Atunci cand va confruntati cu zapada sau gheata, anvelopele special create pentru iarna sunt necesare! Iarna, presiunea anvelopelor ar trebui verificata macar o data pe saptamana.

Franele nu trebuie neglijate deoarece intreg sistemul de franare este un element important atunci cand vorbim despre siguranta pe care masina o ofera.

Filtre. Ulei. Carburant.
Intretinerea auto in anotimpul ploios

In anotimpul rece este recomandat ca rezervorul sa fie cel putin pe jumatate plin. Astfel veti evita inghetarea.Asigurati-va ca ati schimbat filtrele si uleiul la intervalul indicat. Un ulei murdar poate cauza probleme in timpul iernii.

Incarcare. Racire. Evacuare.

Bateria si sistemul de incarcare trebuie verificate deoarece iarna poate avea efecte negative asupra lor.

Curatati si spalati sistemul de racire apoi puneti un nou antigel. Pentru a evita orice probleme la acest capitol, este bine sa inlocuiti antigelul o data la doi ani.

Sistemul de evacuare trebuie verificat pentru scurgeri de monoxid de carbon. Acestea pot fi o reala problema in timpul iernii, atunci cand conduceti cu geamurile inchise.

Nu uitati de lucrurile esentiale!

Racleta si peria de zapada nu trebuie uitate, mai ales ca sunt accesibile si foarte usor de folosit. Puneti la punct un kit pentru urgente care sa contina cabluri (atunci cand cedeaza bateria), paturi, lanterne, apa (chiar si alimente). Este recomandat sa aveti si un kit de prim ajutor care sa contina pansamente, medicamente si orice alt obiect necesar.

Lasă un Răspuns