Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Ingrijirea auto de vara

Ingrijirea auto de vara

Vara este aproape iar odata cu ea vine sezonul excursiilor si vacantelor asa ca trebuie sa te asiguri ca masina ta este pregatita de drumetii in soare si caldura.

Vara si temperaturile ei ridicate, praful, murdaria si ploile ocazionale pot afecta cele mai importante sisteme si piese ale masinii. Iata cateva sfaturi esentiale din partea service auto K9 pentru pregatirea autovehiculului:

Ingrijire auto de vara
 • Schimbati uleiul si filtrele de ulei. 

  Acest lucru este foarte important mai ales daca ultima schimbare a uleiului a fost facuta cu ceva timp in urma, deoarece conditiile extreme ale vremii (in acest caz canicula) pot solicita mai mult filtrul de ulei si uleiul. Uleiul are sarcina de a mentine componentele motorului lubrifiate, iar filtrul de ulei functioneaza pentru captarea resturilor nocive, murdariei si fragmentelor de metal. Filtrul ajuta la mentinerea unui ulei curat, iar un ulei curat mentine motorul „sanatos”.

 • Verifica nivelul lichidului. 

  Schimbarile meteo sezoniere pot duce la scaderea nivelului lichidului de transmisie, lichidului de servodirectie, de racire si chiar a lichidului de la stergatoarele de parbriz. Pentru siguranta dumneavoastra verificati-le pe toate. Lichidul de racire trebuie verificat in mod special inainte de sezonul cald!

 • Verifica si monitorizeaza presiunea din anvelope. 

  Anvelopele isi pot modifica presiunea zi de zi in functie de temperatura de afara. Daca ar fi sa luam in calcul si gropile ascunse din asfalt si conditiile dificile ale carosabilului, verificarea anvelopelor este onligatorie de efectuat pentru siguranta ta si a pasagerilor. Asigura-te ca anvelopele sunt umflate coresupunzator inainte de a porni la drum lung pentru ca ele se vor uza mult mai repede daca presiunea aerului este scazuta.

 • Alinierea. 

  Daca masina trage intr-o directie, volanul vibreaza sau nu este centrat atunci cand conduci pe un drum drept, trebuie sa verifici alinierea masinii tale la un service auto profesional. Alinierea defectuoasa poate fi cauzata de rularea masinii pe un carosabil plin de gropi. O aliniere corecta poate prelungi durata de viata a anvelopei si o verificare rapida la un service poate aduce multe beneficii pe termen lung.

 • Verifica bateria. 

  Vara, caldura accelereaza rata pierderii lichidelor rezultand astfel in oxidarea componentelor bateriei lasandu-te astfel blocat, fara avertisment. Soferii nu realizeaza faptul ca temperaturile foarte ridicate sunt cauza principala in defectarea bateriei sau reducerea duratei de viata a bateriei.

 • Inspecteaza franele! 

  La urma urmei unul din cele mai importante componente si sisteme ale masinii sunt franele, iar starea lor trebuie in mod frecvent verificata. Trafic aglomerat, drumuri lungi si conditii extreme ale vremii pot duce la uzura excesiva a franelor. O simpla verificare nu strica niciodata!

Este indicat ca aceste verificari sa fie realizate de un service auto autorizat, echipat cu tot ceea ce este necesar pentru o interventie profesionala bine executata.

Lasă un Răspuns