Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Cum sa protejezi vopseaua masinii tale

Cum sa protejezi vopseaua masinii tale

Daca iti pasa de vopseaua masinii tale vei evita acele spalatorii auto rapide care folosesc perii mari menite sa faca mult rau exteriorului vehiculului tau.

Vopseaua unui autovehicul nu poate fi mentinuta intr-o conditie aproape de perfectiune doar printr-o simpla spalare si ceruire. Exista mai multi pasi pentru a avea un exterior al masinii demn de invidiat, iar daca ii vei urma, vei avea cu siguranta cele mai bune rezultate.

Cum protejam vopseaua masinii
 1. Evalueaza starea masinii. 

  Facand acest lucru vei stii exact ce fel de necesitati are masina ta: daca este o masina noua sau are un strat nou de ceara aplicat, atunci o simpla spalare si ceruire este mai mult decat suficient. O masina in stare oarecum buna spre neglijata va avea nevoie de o curatare amanuntita si o polisare.

 2. Ce spune eticheta? 

  Inainte de utilizarea oricarei substante chimice de curatare este necesar sa cititi eticheta. Aplicarea de sapun, ceara sau alta substanta poate varia de la o marca a masinii la alta. De exemplu, folosirea unei substante pentru curatarea jantelor din crom pe jante din aluminiu, le poate afecta din cauza nivelului mare de aciditate. De asemenea este recomandat sa folositi materiale de curatat confectionate din microfibra si sa le separate pe cele folosite pentru jante, vopsea si geamuri. Nu uitati sa le spalati dupa fiecare utilizare!

 3. Spala masina. 

  Acest proces ajuta la eliminarea prafului, mizeriei si namolului adunat pe exteriorul masinii. Folositi intotdeauna detergent destinat pentru curatarea masinii si nu unul normal de vase sau rufe care poate distruge vopseaua si indeparta ceara.Incepe prin clatirea masinii pentru a indeparta cel mai gros strat de murdarie si pentru a inmuia bine mizeria adunata, astfel va fi mai usor de curatat.

 4. Pregateste suprafata. 

  Dupa spalare vei observa cu usurinta zgarieturile fine si vopseaua matuita, dar si ramasitele de murdarie care nu se indeparteaza cu usurinta. Treceti mana pe suprafata vehiculului si daca simtiti mici denivelari ar trebui sa apelati la argila special conceputa pentru curatarea masinii. Aceasta argila este usor de folosit (o puneti in palma si o tesiti, apoi treceti cu mana pe toata suprafata masinii) si ca rezultat veti avea o suprafata fina.

 5. Polisare. 

  Acest pas este optional, dar daca insistati ar trebui sa apelati la o vopsitorie auto pentru rezultate excelente.

 6. Ceara pentru protectie. 

  Ceruirea este ca aplicarea cremei impotriva soarelui pentru ca protejeaza vopseaua de razele UV si mentine vopseaua ca noua.

 7. Mentine stralucirea si protectia. 

  Pentru mentinerea exteriorului masinii este nevoie de o carpa din microfibra si o solutie spray special conceputa pentru curatarea masinii.

 8. Curata geamurile. 

  Nu folositi sub nicio forma produse care nu sunt adresate masinii deoarece pot contine amoniac care afecteaza conditia geamurilor.

 9. Curata jantele. 

  Cel mai important este sa folositi produse destinate pentru tipul de janta pe care o aveti. Daca nu sunteti sigur, folositi un produs mai putin puternic, cu un PH neutru si fara acid (de obicei pentru jantele din aluminiu).

Pentru siguranta masinii dumneavoastra puteti cere sfaturi direct de la un service auto in care aveti incredere, iar specialistii va pot indruma pentru a avea cele mai bune rezultate.

Lasă un Răspuns