Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Importanta intretinerii masinii

Importanta intretinerii masinii

Importanta intretinerii masinii a crescut in ultimul timp, mai ales pentru faptul ca aceasta a devenit o parte fundamentala din viata fiecarui sofer.

Importanta intretinerii masinii a sporit in special pentru ca autovehiculele nu mai sunt o exceptie sau un lux pentru oameni. Masinile au devenit un necesar de baza pentru majoritatea oamenilor. Practic sunt o extensie a locuintei unei familii. De aceea, este vital sa o intretinem si sa apelam la un service auto de incredere ori de cat ori este necesar. Iata de ce este atat de importanta intretinerea masinii:

Imbunatatirea sigurantei

Rularea eficienta a masinii si implicit bunul mers al tuturor componentelor auto de baza sunt principiile conform carora este atat de vital sa verificam periodic autoturismul. Acest lucru ne ajuta sa imbunatatim siguranta in timpul condusului, cu toate ca accidentele se intampla, chiar daca nu sunt din vina noastra. In fiecare zi, zeci sau chiar sute de accidente au loc din cauza unui sistem de frane defect, anvelope uzate excesiv sau centuri de siguranta stricate. Intretinerea de baza a masinii nu poate preveni accidentele in mod direct, dar poate imbunatati siguranta ta si a pasagerilor atunci cand porniti la drum.

Sporeste fiabilitatea si performanta

Anumite componente ale vehiculului sunt mai predispuse la uzura. Importanta intretinerii masinii este corelata cu o functionare optima a acestora. Astfel ne putem baza pe bunul mers al acestor componente exact atunci cand avem nevoie de ele, in orice situatie.

Importanta intretinerii masinii

Economiseste in costuri mari de reparatie

In mod evident exista costuri de baza ale intretinerii autovehiculului precum inlocuirea consumabilelor. Pe de alta parte, costurile intretinerii periodice ale masinii pot varia si in functie de alti factori: modul de conducere, tipul de vehicul si produsele folosite in intreg procesul de revizie. Acum sa presupunem ca masina ta are o defectiune la motor cauzata de lipsa de ingrijire prin ignorarea reviziilor obligatorii. Costurile vor fi atat de mari incat de vei gandi serios la achizitionarea altui vehicul. De aceea este atat de important sa respecti un program strict de revizii.

Valoare mai mare la revanzarea masinii

O masina intretinuta asa cum trebuie va avea o valoarea mai mare pe piata comparativ cu aceeasi masina care a fost neglijata. In acelasi timp, potentialii cumparatori din ziua de azi sunt mult mai meticulosi cu alegerile pe care le fac. Accesul la informatii este mult mai usor, prin urmare, un posibil cumparator va fi mai documentat. Pune-te o clipa in locul lor pentru ca si tu vei fi in acel punct atunci cand vei decide sa cumperi alta masina. Daca esti in stare sa dovedesti ca masina a fost bine intretinuta, va dovedi cumparatorului ca pretul cerut este unul corect.

Minimizeaza situatiile de urgenta

Cu siguranta unii dintre voi au experimentat o pana de cauciuc sau supraincalzirea motorului atunci cand ati pornit la drum lung. In majoritatea situatiilor ati fost obligati fie sa chemati asistenta rutiera, fie sa opriti alt sofer pentru a va ajuta cu repornirea motorului sau chiar sa apelati la serviciile de remorcare. Ideea este ca astfel de situatii de urgenta pot fi prevenite. Este mult mai eficient din punct de vedere economic sa te tii de reviziile periodice!

Lasă un Răspuns