Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Filtrele de motor, cabina si combustibil: ce trebuie sa stii

Filtrele de motor, cabina si combustibil: ce trebuie sa stii

Filtrele de motor, cabina si combustibil sunt componente esentiale ale masinii tale si de cele mai multe ori neglijate cand vine vorba de mentenanta periodica.

Filtrele nu mai functioneaza corect atunci cand se infunda sau se uzeaza. Din aceasta cauza, peformanta vehiculului poate fi afectata. Ca sa cunoastem mai bine importanta lor, ar trebui sa stim ce rol au. De asemenea, trebuie sa stim si cand trebuie sa le inlocuim.

Service auto K9 executa revizii periodice la cele mai inalte standarde, datorita tehnologiei moderne a echipamentelor si a experientei profesionistilor nostri.

Ce fac filtrele de motor, cabina si combustibil? 

Filtrele sunt realizate pentru prinderea resturilor potential daunatoare.inainte ca acestea sa-si faca loc in anumite zone ca injectoarele de combustibil, camera de ardere sau cabina masinii. Este indicat ca aceste filtre sa fie schimbate inainte ca problema sa se agraveze si sa afecteze alte componente.

filtrele masinii

Filtrul de motor

Filtrul de motor impiedica patrunderea contaminantilor in motor. In acest fel, este asigurata doar patrunderea aerului curat, fara reziduuri. Daca acest filtru se infunda, este posibil sa apara probleme care au legatura cu motorul masinii.

Filtrul de cabina

Filtrul de cabina al masinii ne protejeaza de intrarea polenului, a prafului sau a murdariei in habitaclu. In acest fel se creeaza un aer curat in interiorul vehiculului, pentru confortul pasagerilor.

Filtrul de combustibil

De regula, combustibilul in faza initiala este curat, dar atunci cand este transferat in benzinarii, acesta poate fi contaminat cu resturi. Resturile pot fi transferate in rezervorul masinii. Aici intervine rolul filtrului de combustibil care previne infundarea injectoarelor. Un filtru de combustibil infundat poate cauza probleme la pornirea masinii si mentinerea acesteia in functiune.

Cat de des ar trebui sa inlocuim filtrele?

Ca orice alt filtru si filtrele masinii trebuie inlocuite la un moment dat. Schimbarea lor ar trebui sa aiba loc la fiecare 12 luni sau 20 000 km. Doar in acest fel vom putea mentine o buna functonare a vehiculului.

Beneficiile inlocuirii filtrelor de motor, cabina si combustibil

Scopul principal al filtrelor este sa protejeze. Un filtru infundat va ingreuna functionarea sistemului pe care il protejeaza. Inlocuirea la timp a filtrelor va ajuta mentinerea peformantei masinii la capacitate maxima.

  • Inlocuirea filtrului de motor va imbunatati acceleratia si performanta, in general, a motorului.
  • Inlocuirea filtrului de cabina asigura un aer lipsit de praf, fum, funingine, smog, polen si alti daunatori.
  • Inlocuirea filtrului de combustibil ajuta la cresterea eficientei carburantului cu care alimentam masina. De asemenea, vom observa si cresterea performantei generale in timpul condusului.

Lasă un Răspuns