Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 De ce se aud sunete de scartait cand apasam pedala de frana?

De ce se aud sunete de scartait cand apasam pedala de frana?

Sunetele constante de scartait atunci cand pedala de frana este apasata pot fi enervante si totodata un semn ca ceva nu este in regula 

Pedala de frana este conectata la sistemul de franare al masinii, iar atunci cand este apasata nu ar trebui sa scoata sunete ciudate pe parcursul sofatului. Sunetele scoase in timpul franarii nu prezinta o problema daca se aud imediat ce pornim masina, iar franele nu sunt incalzite. In schimb, daca scartaitul nu dispare, e un semn ca trebuie sa ducem masina la un service auto pentru o inspectie amanuntita. Siguranta soferilor, pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic poate fi pusa in pericol daca sunt probleme la sistemul de franare.

Care pot fi cauzele?

E drept ca nu e deloc usor sa gasim noi insine problemele masinii. De aceea este atat de important sa apelam la specialisti autorizati si cu experienta, iar orice problema cu franele nu trebuie neglijata. Cu toate astea, e indicat sa stim care pot fi cauzele aparitiei unor astfel de sunete atunci cand apasam pedala de frana.

Rotor sau disc de frana ruginit

In timp, rotorul isi pierde aspectul neted, cauzand astfel sunete de scartait. Cea mai intalnita cauza a acestei probleme este aparitia ruginei sau a resturilor. Partea buna e ca specialistii Auto K9 pot rezolva rapid aceasta problema.

pedala de frana si sunete de scartait atunci cand o apasam

Franarea brusca sau agresiva

Traficul ingreunat din orasele aglomerate ne pot forta deseori sa franam brusc. Franarile agresive grabesc uzura placutelor de frana si deformarea discurilor si a rotoarelor. Ca rezultat, in timp, vor aparea si sunetele de scartait.

Incarcarea masinii cu marfuri grele

Cand incarcam masina cu lucruri grele masina este supusa unui stres foarte mare, iar franele por scoate sunete de scartait atunci cand franam. Aceste sunete apar cand franele se supraincalzesc din cauza fortei excesive.

Cat de des schimbam placutele de frana?

Sistemul de franare ar trebui inspectat o data pe an, iar placutele de frana ar trebui inlocuite in mod regulat. Daca vreti sa mariti intervalul de schimbare al placutelor de frana, trebuie sa practicati un stil de condus mai defensiv si aveti placute de calitate. Sofatul frecvent in oras si folosirea constanta a franelor necesita inlocuirea placutelor la fiecare 25 000 km. Daca masina este folosita mai mult la drumuri lungi care implica un minim de franare, placutele pot dura pana la 160 000 km. Cu toate astea, indiferent de vechime, daca se aud sunete ciudate, pulsatii ale pedalei sau vibratii, nu le ignorati.

Lasă un Răspuns