Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Depanarea unui vehicul care nu mai porneste (partea 1)

Depanarea unui vehicul care nu mai porneste (partea 1)

Nu este nimic mai frustrant decat un vehicul care nu mai vrea sa porneasca exact atunci cand te grabesti undeva!

Acest tip de circumstanta neasteptata cu un vehicul care nu mai porneste nu ar trebui sa iti strice planurile, iar inainte ca frustrarea sa isi fac loc in gandurile tale, ar trebui sa te gandesti la cele mai frecvente motive pentru acest tip de situatie. Diagnosticarea problemei te va apropia si mai mult de gasirea unei solutii si revenirea la normal in ceea ce priveste autoturismul tau.

Masina nu mai porneste si nu auzi nimic
depanarea unui vehicul care nu mai porneste

Atunci cand invarti cheia in contact ar trebui sa auzi motorul si sunetul de pornire. Daca nu auzi absolut nimic, unul din cei doi „vinovati” cauzeaza aceasta problema:

 • Conexiune electrica defectuoasa. O conexiune proasta cu bateria impiedica transmiterea „energiei” catre motor. Problema ar putea fi rezolvata prin reglarea unui cablu slabit sau curatarea coroziunii de la bornele bateriei. Daca niciuna din cele doua nu functioneaza incearca sa reincarci bateria. Bateriile care nu mai pot fi reincarcate ar trebui inlocuite sau ar putea necesita atentia unui expert in mecanica auto.
 • Probleme la sistemul de securitate. Motivul pentru care masinile noi care folosesc chei cu breloc codat nu mai pornesc este fie din cauza bateriei terminate din breloc, fie din cauza unei interferente intre breloc si masina. Aceasta problema ar trebui sa fie usor de rezolvat prin inlocuirea bateriei si eliminarea oricarui obstacol care sta intre breloc si autovehicul.
Auzi zgomote asemanatoare unor clicuri

In functie de ceea ce cauzeaza acel sunet enervant atunci cand rotesti cheia, prezenta unor zgomote nu reprezinta neaparat un semn bun. Daca auzi un clic sau mai multe, iar masina nu vrea sa porneasca, ar trebui sa verifici urmatoarele doua aspecte pentru a determina ce este in neregula:

 • Masina nu porneste pentru ca bateria este epuizata. Incepe prin a verifica conexiunile bateriei, iar daca acest lucru se intampla des, incearca sa afli care din componentele masinii abuzeaza de puterea bateriei tale atunci cand nu este pornita. O alta cauza poate fi slabirea unui cablaj initator, o problema pe care un service auto specializat o poate verifica si rezolva.
 • Probleme cu electromotorul sau solenoidul. Daca observi ca bateria este in regula, altceva impiedica nivelul adecvat de amperi sa ajunga la electromotor. Una din multitudinea de componente ale masinii ar putea fi de blamat, inclusiv demarorul, un cablu de la baterie sau conexiunea solenoidului. Verifica tensiunea si apeleaza la un mecanic auto pentru un ajutor calificat, deoarece ar putea fi necesara inlocuirea unor componente.

Lasă un Răspuns