Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Cum economisim carburant atunci cand conducem?

Cum economisim carburant atunci cand conducem?

Ai senzatia ca masina ta consuma prea mult carburant si ca trebuie sa opresti mult prea des pentru un plin?

Folosirea excesiva de carburant s-ar putea sa nu fie in totalitate din vina masinii tale. Modul in care conduci se poate reflecta asupra rapiditatii cu care rezervorul masinii se goleste. Pentru un condus mai eficient am pus la punct o mica lista cu sfaturi foarte usor de urmat, dar si foarte eficiente pentru economisirea de carburant.

Planifica

Perfectioneaza-ti abilitatile de observare si anticipare! Planifica traseul inainte de a porni la drum si urmareste starea traficului pentru a evita folosirea inutila a franei si acceleratiei.

Foloseste sistemul de navigtie

Fie ca sunt o aplicatie pe telefonul tau sau un dispozitiv dedicat, sistemele de navigatie iti vor arata cel mai scurt drum pana la destinatie.Unele modele mai noi pot selecta chiar cel mai economic drum si te pot ajuta sa eviti anumite obstacole intalnite in trafic.

Un drum si lin fara probleme

Accelereaza lin si incearca sa eviti intrarile bruste si dure in pedala de acceleratie. Incearca sa tii turatiile intre 1500 si 2500 (pentru benzina) si 1200 si 2000 (pentru diesel). Multe autoturisme noi au indicator de schimbare a vitezei si iti arata care este cel mai economic punct de schimbare a vitezei. De asemenea daca sari peste o viteza, de exemplu schimbi din viteza 1 in viteza a 2-a, poate ajuta in economisirea de carburant.

Evita franarea puternica si brusca
Economisire carburant in timpul sofatului

Franarea iroseste energia folosita care ajuta la accelerarea masinii. Cu toate ca unele franari bruste sunt inevitabile este indicat ca atunci cand intalniti un semafor sa folositi frana de motor.

Verifica presiunea pneurilor

Asigura-te ca presiunea anvelopelor au presiunea indicata in cartea masinii. Daca nu sunt umflate suficient, cauciucurile pot afecta serios nivelul de economisire a carburantului si se pot uza prematur sau inegal.

Nu incarca masina daca nu este necesar

Orice greutate in plus adusa de obiecte care nu isi au locul in masina ta pot cauza consumul de carburant in exces. Asigura-te ca in autoturismul tau se afla doar lucruri si obiecte de care ai cu adevarat nevoie.

Intretine-ti masina!

Viziteaza un service auto in mod regulat pentru mentinerea bunului mers al masinii, dar si pentru a evita cheltuieli mari pe viitor. O masina care are filtre curate si uleiul schimbat atunci cand e necesar, va folosi carburantul mult mai eficient.

Lasă un Răspuns