Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Condusul autoturismului pe timp de noapte

Condusul autoturismului pe timp de noapte

Pentru foarte multi soferi, trecerea la programul de iarna inseamna condusul masinii noaptea pentru mai mult timp, in fiecare zi.

Esti acea persoana, sau cunosti o persoana careia nu ii place sa conduca atunci cand afara este intuneric? Stai linistit pentru ca nu esti singur! Conform unui sondaj efectuat de Sylvania, 63% din soferi evita condusul in orele dupa-amiezii pe timp de iarna. Din pacate, evitarea condusului pe timp de noapte este un lux pe care nu orice sofer si-l permite din cauza programului de munca sau alte activitati zilnice obligatorii.

Deci ce e de facut? Pentru cresterea confortului atunci cand conduci pe timp de iarna ai nevoie de instalarea unor faruri ultra performante.
Condusul autoturismului pe timp de noapte

Acelasi sondaj a descoperit faptul ca in timp ce 28% dintre soferi au dificultati in a vedea pericole pe carosabil atunci cand conduc pe intuneric, 34% din soferii chestionati nu au schimbat nicio
data farurile masinii.

Oricand esti intrebat daca ti-ai dori sa ai o vizibilitate sporita atunci cand conduci pe timp de noapte, raspunsul tau ar trebui sa fie intotdeauna DA. Este evident ca ne dorim sa vedem mai bine noaptea daca avem si solutia la indemana. Imbunatatirea farurilor duce la o experienta mult mai placuta mai ales la drum lung cu masina pe intuneric. O vizibilitate foarte buna inseamna reducerea posibilelor accidente sau evitarea pericolelor ce pot aparea pe carosabil atunci cand conduceti noaptea. Acest lucru reprezinta o masura de precautie obligatorie atunci cand vorbim de siguranta rutiera pe ansamblu.

In timp ce unii se concentreaza pe schimbarea uleiului, schimbarea placutelor sau presiunea anvelopelor, un mic amanunt, dar cu o importanta majora, este mereu trecut cu vederea de soferi si anume:intretinerea farurilor vehiculului.

Farurile reprezinta un element de siguranta care ar trebui sa aiba prioritate si ar trebui sa i se acorde o atentie mult mai mare. Tineti minte: daca il observati din timp, evitarea unui pericol se poate face in siguranta fara a brusca si pasagerii.

47% din soferii intervievati au spus ca ar imbunatati calitatea farurilor daca ar stii ca acestea ii vor da o vizibilitate mult mai buna pe timp de noapte. In concluzie, va sfatuim sa va interesati de acest lucru la un service auto, unde cineva cu experienta in domeniu va poate ajuta cu sfaturi.

Lasă un Răspuns