Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Bateria masinii: cand trebuie schimbata?

Bateria masinii: cand trebuie schimbata?

In general, bateria masinii trebuie schimbata inainte ca aceasta sa nu mai functioneze deloc.

Bateria masinii, de obicei, ofera cateva semnale de alarma atunci cand e pe cale sa cedeze. Este important sa cunoastem aceste semnale inainte de a fi pusi in situatii dificile. Bineinteles, este recomandat sa mergem la un service auto pentru un control periodic care implica si verificarea bateriei.

Semne ca bateria nu va mai functiona sau nu mai functioneaza deloc

Motorul devine mai lent – daca observi ca motorul masinii nu mai porneste de la prima cheie sau pur si simplu este mai lent decat de obicei, e un semn clar ca bateria masinii e pe duca.

Martorul bateriei se aprinde pe bord – Daca acest martor se aprinde, nu trebuie ignorat. Sunt mai multe motive care cauzeaza aprinderea martorului baterie, iar problema la sistemul de incarcare poate fi unul din ele.

Carcasa bateriei este umflata si deformata – daca observi acest aspect la baterie, ar trebui sa stii ca acest lucru se intampla de obicei dupa expunerea la temperaturi ridicate sau la supraincarcare. Un singur lucru e clar: inlocuirea bateriei trebuie facuta in cel mai scurt timp.

Scurgerea unui lichid din baterie – daca o baterie este supraincarcata sau deteriorata, aceasta va avea scurgeri. In orice caz, trebuie schimbata imediat.

Toate aceste simptome ar trebui sa ne trimita cat mai repede la un service auto pentru inlocuirea bateriei. Chiar daca nu ai observat niciunul din semnele de mai sus, nu inseamna ca bateria nu va ceda curand. Testarea bateriei in mod regulat te ajuta sa nu ramai blocat pe marginea drumul sau in trafic.

Bateria masinii

Cat de des trebuie inlocuita bateria masinii?

Indiferent de zona in care te afli, clima poate avea un impact negativ asupra bateriei. Temperaturile extreme, fie ca sunt prea ridicate sau scazute, vor afecta bateria, scurtandu-i viata. Un lucru e sigur: nicio baterie nu va rezista pentru totdeauna. Sfatul specialistilor este ca bateria trebuie inlocuita la 3-5 ani. Deseori, o inlocuire este necesara chiar mai devreme.

Trebuie sa mentionam ca si stilul de condus al masinii influenteaza durata de viata a unei baterii. De exemplu, micile drumuri pana la supermarket reduc considerabil performanta bateriei. La polul opus, avem situatii in care masina sta prea mult timp in parcare. Chiar daca motorul nu este pornit, asta nu inseamna ca bateria nu se va mai descarca in mod pasiv.

Lasă un Răspuns