Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Temperaturile ridicate si bateria masinii

Temperaturile ridicate si bateria masinii

Temperaturile ridicate din timpul verii pot avea efecte negative asupra bateriei masinii tale.

Temperaturile ridicate nu ne afecteaza doar pe noi, iar bateria masinii poate avea de suferit in cele mai toride zile ale verii. Conform specialistilor si contrar a ceea ce se crede, astfel de perioade caniculare reprezinta un pericol mult mai mare decat temperaturile extrem de scazute din timpul iernii.

Mai devreme sau mai tarziu, orice baterie va fi schimbata.
Temperaturile ridicate si bateria masinii

Caldura excesiva si supraincarcarea sunt doua dintre cele mai comune motive si, in principiu, problemele principale care scurteaza viata bateriei. Temperaturile ridicate cauzeaza evaporarea fluidului bateriei, astfel structura interna este afectata. Daca regulatorul de tensiune functioneaza defectuos, rata de incarcare va fi mult prea mare, aspect care va duce la o moarte lenta a bateriei.

Multi soferi cred ca vremea extrem de rece afecteaza viata bateriei, dar contrar acestui mit, vremea caniculara din timpul verii este adevaratul vinovat. Intr-adevar, temperaturile scazute cauzeaza ingrosarea uleiului de motor, pornirea mai greoaie a motorului si implicit mai mult efort din partea bateriei. Acesti factori nu contribuie atat de mult la defectarea bateriei.

Pentru a profita cat mai mult si pentru a prelungi viata bateriei, sunt recomandati cativa pasi simpli de urmat:
  • Asigura-te ca sistemul electric functioneaza si se incarca la viteza recomandata. Supraincarcarea poate afecta viata bateriei la fel ca subincarcarea.
  • Daca ai o baterie care necesita mentenanta, verific-o regulat, in special in timpul verii. Atunci cand este necesar poti adauga apa distilata.
  • Mentine bateria curata! Mizeria acumulata pe suprafata bateriei poate deveni un conductor care consuma puterea bateriei. 

Ciclurile frecvente de pornire/oprire a motorului, sunt un obicei care duce la o uzura mai mare a demarorului, decat simpla miscare inainte si inapoi. Alti factori pot fi: conditiile meteoroligice, kilometrajul, vechimea masinii si consumul electric excesiv cum ar fi sistemul audio. Verifica bateria daca observi licariri sau intreruperi ale luminilor exterioare sau interioare sau aprinderea martorului „Check engine” sau a bateriei. Pentru indicatii corespunzatoare, apelati la un profesionist din cadrul unui service auto .

Tineti minte: Viata bateriei dureaza, in general, 3-5 ani!

Lasă un Răspuns