Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Aerul conditionat al masinii si sezonul cald

Aerul conditionat al masinii si sezonul cald

Aerul conditionat al masinii si buna functionare a acestuia este extrem de importanta, mai ales in sezonul cald.

Aerul conditionat al vehiculului ajuta la mentinerea unei temperaturi normale din interiorul acestuia. Functionarea defectuasa a aerului conditionat atunci cand sunteti in drum spre vacanta mult dorita, va poate strica buna dispozitie si cu siguranta este ultimul lucru de care aveti nevoie. Verificarea anuala a acestuia la un service auto este necesara si va poate feri de complicatii si costuri suplimentare care nu existau in planul de vacanta.

Aerul conditionat al masinii

Este suficient de stresant un trafic anevoios si lent, dar daca cand adaugam si un aer conditionat care nu functioneaza, putem spune ca mai rau de atat nu poate fi. Este indicat sa va asigurati ca aerul conditionat al masinii se prezinta in stare foarte buna si este intretinut periodic pentru evitarea unor costuri suplimentare pe viitor.

Sistemele de incalzire, ventilare si climatizare ale masinii asigura mentinerea unui interior confortabil in orice anotimp al anului. O inspectie amanuntita in fiecare an consta in urmatorii pasi:

 • Verificarea presiunii pentru testarea functionarii si incarcarii agentului frigorific si a temperaturilor de evacuare.
 • Daca se constata ca agentul frigorific functioneaza defectuos, se va efectua un test de scurgere. Scopul acestui test este depistarea sursei de scurgere.
 • Daca este necesar, se poate realiza incarcarea cu Freon a aerului conditionat.
 • Se poate verifica si o eventuala amestecare a agentilor frigorifici, in cazul in care este necesar.
 • Serviciul aer conditionat auto ar trebui sa includa o verificare a curelei de transmisie si a tensiunii compresorului.

Pentru a va asigura ca sistemul de racire al masinii nu va cauza probleme pe parcursul anului, este indicat sa apelati la un specialist macar o data pe an. Functionarea corecta a aerului conditionat va imbunatati rata consumului de carburant, nu va afecta mediul inconjurator si nu in ultimul rand, va fereste de eventuale neplaceri.

Lasă un Răspuns