Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Soferii incepatori: fii in siguranta de sarbatori!

Soferii incepatori: fii in siguranta de sarbatori!

Soferii incepatori care au in plan excursii in timpul sarbatorilor de iarna, ar trebui sa se pregateasca de orice potential pericol.

Soferii incepatori si nu numai, trebuie sa ia masuri de precautie atunci cand planuiesc sa porneasca la drum in perioada sarbatorilor. Chiar si cei mai experimentati se pot lovi de anumite dificultati pe drum. Pentru siguranta ta si a celorlalti, am pus la punct o mica lista cu sfaturi benefice pentru soferii incepatori. Bineinteles, nu e o idee rea sa vizitezi si un service auto, daca vrei sa ceri si parerea unor specialisti in domeniu.

Fii pregatit!

Una din probleme de baza care ar trebui rezolvata este functionarea vehiculului. Asigura-te ca masina ta functioneaza in parametri normali: verifica lichidele (ex. apa de parbriz), presiunea in anvelope, luminile (ex. stopuri, faruri,etc.) si nu in ultimul rand stergatoarele de parbriz. Cu ocazia asta poti verifica si bateria auto pentru eventuale probleme. Iarna poate fi extrem de dura cu bateria masinii!

Harta traseului

Nimic nu poate fi mai frustrant pentru un sofer incepator daca nu cunoaste cea mai buna optiune atunci cand porneste la drum. Daca vrei sa te gandesti la ce e mai rau, poti adauga traficul de sarbatori si conditia drumurilor iarna. Daca vrei sa iti usurezi situatia, planuieste in avans ruta principala si ia in calcul rute alternative.

„Somnul de frumusete”

Fii sigur ca esti odihnit inainte! Nu te inhama la drum lung intr-un trafic greoi daca esti obosit pentru ca pui in pericol atat siguranta ta cat si pe a pasagerilor. Soferii obositi sunt cauza celor mai multe accidente. Ca sofer incepator, ar trebui sa faci mai multe pauze de odihna daca drumul planificat este lung. Fa-ti o regula in a te opri la cel putin fiecare doua ore.

Soferii incepatori si condusul iarna
Trusa de prim ajutor la drum lung

Pe langa paturi si trusa de baza, poti lua cu tine un sac cu nisip in caz ca te-ai blocat pe un drum inghetat. De asemenea, bateria telefonului tau trebuie sa fie incarcata la maxim in caz de urgenta!

Sofatul defensiv

Este usor sa devii frustrat si nervos din cauza conditiilor din trafic si a vremii. In aceasta perioada sunt sanse mari ca viteza maxima cu care sa poti circula sa fie sub limita din cauza traficului ingreunat. Incearca sa nu te pierzi cu firea si sa conduci defensiv. Mentine siguranta tuturor si ignora soferii agresivi din trafic care se inhama la depasiri periculoase si o viteza mai mare decat limita admisa.

Lasă un Răspuns