Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Siguranta masinii tale – primavara

Siguranta masinii tale – primavara

Siguranta masinii tale trebuie intretinuta in fiecare sezon, dar mai ales dupa o iarna lunga si grea.

Siguranta masinii tale conteaza pe tot parcursul anului, dar dupa un anotimp cu temperaturi extrem de scazute si conditii care pot afecta masina in mod vizibil, este cu siguranta nevoie de o verificare amanuntita la un service auto.

Primavara este anotimpul in care zilele devin mai lungi, vremea se incalzeste si excursiile cu masina devin tot mai dese.

Siguranta masinii tale ar trebui sa fie prioritara, chiar inainte sa te gandesti la o mica escapada in afara orasului.

Siguranta masinii tale primavara
 • Luminile exterioare si interioare trebuie verificate si eventual inlocuite daca este nevoie. De asemenea, stergatoarele de parbriz cu un grad mare de uzura trebuie inlocuite pentru o vizibilitate buna atunci cand conduci noaptea sau in timpul ploilor de primavara.
 • Verificarea anvelopelor, presiunea acestora si gradul de uzura nu trebuie ignorata. Anvelopele cu presiune mica pot genera in consum mai mare de combustibil in timp ce uzura neuniforma necesita alinierea rotilor.
 • Filtrele pot degaja gaze si pot determina o scadere a puterii motorului daca nu sunt inlocuite atunci cand este necesar. Fluidele, care includ uleiul de motor, lichidul de frana, sevodirectia, transmisia, dar si lichidul de spalare a parbrizului si antigelul, trebuie verificate si inlocuite daca este nevoie.
 • Daca prezinta semen mari de uzura, crapaturi sau orice alte defecte, curelele si furtunurile trebuie inlocuite. Ele prezinta o parte importanta a bunei functionari in cazul sistemlului electric, de aer conditionat, servodirectie sau racire.
 • Sistemul de franare este o parte importanta atunci cand vorbim de siguranta autovehiculului. Acesta trebuie verificat, iar componentele care prezinta o problema trebuie inlocuite. Fiti siguri ca bateria masinii are o conexiune curata, fara probleme si nu prezinta semne de coroziune.

Atunci cand iti verifici masina inainte de anotimpul excursiilor, nu faci decat sa te asiguri ca nu vei avea probleme la drum lung, iar masina ta nu va ceda la multi kilometri departare de casa. Revizia masinii nu este un moft, este o necesitate care ofera siguranta si are rolul de a te feri de eventuale costuri suplimentare.

Lasă un Răspuns