Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 O masina ingrijita isi mentine valoarea

O masina ingrijita isi mentine valoarea

O masina ingrijita in mod constant isi va mentine valoarea pe piata.

O masina ingrijita periodic este investitia minima pe care o putem face atunci cand ne dorim sa amanam cat mai mult achizitia unui autoturism nou. O alta parte pozitiva in ceea ce priveste mentinerea unui autoturism curat atat pe interior, cat si pe exterior este faptul ca masina in cauza va avea o valoare mai ridicata pe piata in comparatie cu alt autoturism care are aceleasi specificatii, dar care nu este ingrijit corespunzator. Din pacate multi soferi nu se gandesc la acest aspect si la faptul ca, in timp, valoarea de revanzare va scadea drastic in cazul unei masini al carei interior si exterior nu este intretinut.

Service auto K9 recomanda urmatorii pasi de intretinere, care, daca sunt respectati, vor contribui cu siguranta la pastrarea unei valori mai ridicate a autovehiculului:
O masina ingrijita isi mentine valoarea
 • Incepeti curatarea masinii prin eliminarea oricaror resturi de ambalaje, sticle si alte obiecte care ar putea fi gasite in zona scaunelor din fata, in special in zona pedalelor. Acestea pot fi periculoase in timp ce conduceti si va pot distrage atentia in special daca sunt in apropierea scaunului celui care conduce. Nu neglijati portbagajul si scapati de orice obiecte sau resturi de care nu mai aveti nevoie. Acestea se pot aduna in timp daca le ignorati, iar autoturismul va fi obligat sa ruleze cu o greutate inutila in plus, afectand implicit consumul de carburant.
 • Curatarea interiorului este urmatorul pas, iar acesta include spalarea geamurilor si curatarea covoraselor sau achizitia unora in cazul in care nu aveti. Nu uitati de aspirarea interiorului, fie la o spalatorie sau folosind un aspirator de masina. Acest process va permite sa depistati la timp eventuale probleme pe care interiorul masinii le poate avea si sa le remediati inainte ca acestea sa se inrautateasca.
 • Curatarea exteriorului cap-coada se va realiza folosind doar detergenti special fabricati pentru automobile. Curatati intotdeauna anvelopele si jantele inainte de a va apuca de caroserie si nu folositi aceeasi carpa.
 • Ceruirea masinii este necesara de cel putin doua ori pe an. Stratul de ceara are rolul de a proteja vopseaua masinii, dar si de a usura urmatorul proces de spalare. Este importanti sa stiti ca ceruirea nu se va realiza niciodata in lumina directa a soarelui.
 • Reparati micile deteriorari de pe suprafata masinii pentru prevenirea inrautatirii aspectului vopselei. Aceste mici reparatii pot fi realizate la o vopsitorie auto, iar costul va fi cu mult redus in comparatie cu vopsirea integrala.

Lasă un Răspuns