Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 De ce apar probleme la bateria auto?

De ce apar probleme la bateria auto?

Este un lucru bine stiut faptul ca bateria este parte vitala a oricarui autoturism si pentru pornirea acestuia.

Cu toate astea, putem sabota singuri bateria masinii noastre fara a realiza acest lucru. Iata cele mai frecvente imprejurari care pot cauza probleme ale bateriei, dar si sfaturi pentru evitarea lor.

Calatorii scurte

Pentru o incarcare eficienta, orice baterie are nevoie de rularea continua a motorului. Daca o masina este folosita in majoritatea timpului doar pentru calatorii scurte, se va descarca mult mai repede. O solutie ajutatoare este achizitionarea unui incarcator de baterii pentru acasa. Nu sunt greu de folosit si pot prelungi considerabil viata bateriei. De asemenea, puteti conduce masina la drum lung macar o data pe saptamana pentru a permite bateriei sa se incarce 100%.

Suprasolicitarea bateriei atunci cand motorul nu este pornit

O simpla greseala ca lasarea farurilor sau a luminii din interior aprinse, poate consuma bateria in numai cateva ore. Incercati sa transformati intr-un obicei verificarea autovehiculului inainte de a-l inchide.

Supraincarcarea
Probleme cu bateria auto

Poate parea o idee foarte buna achizitionarea unui nou sistem audio, de ultima generatie, sau orice alta componenta de divertisment in interiorul masinii. Cu toate astea, orice achizitie de acest fel poate impiedica incarcarea completa a bateriei. Daca totusi planuiti sa facesti astfel de achizitii, va recomandam o baterie mai puternica sau chiar una in plus, pentru siguranta.

Alternatorul

Alternatorul masinii are rolul de a incarca bateria atunci cand ea este pusa in functiune. Daca alternatorul nu functioneaza la potentialul sau maxim sau este stricat, bateria moare. Din pacate achizitia unui nou alternator poate fi costisitoare, dar daca aceasta problema este identificata din timp, alternatorul poate fi reparat la costuri mult mai mici.

Deteriorarea conexiunilor

In cazul in care conexiunile dintre baterie si alternator sunt deteriorate sau corodate sau pur si simplu nu sunt atasate corespunzator, atunci bateria nu va mai functiona. Aceste terminale/conexiuni sunt vitale „livrarea” de la alternator, iar simpla verificare periodica va permite identificarea oricarei probleme din timp.

Masina face parte din rutina noastra zilnica, ne permite sa ne deplasam la lucru, sa facem cumparaturile sau sa rezolvam orice problema care necesita deplasarea. Pentru evitarea oricaror probleme ale bateriei si pentru a diminua considerabil posibilitatea de a ramane blocat in mijlocul drumului, nu trebuie decat sa urmati aceste sfaturi. Un service auto va poate ajuta in identificarea oricarei probleme, dar apar situatii in care doar soferul le poate preveni!

Lasă un Răspuns