Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
 • Telefon

  +4 0786 288 659

 • E-mail

  office@autok9.ro

 • Contact
 Cum vor fi autoturismele in 2020? (1)

Cum vor fi autoturismele in 2020? (1)

Cu totii stim de clasicul film „Back to The Future” unde autoturismele din viitor puteau sa zboare, dar iata ca suntem in 2015 si nu, nu avem o masina a timpului dar va putem garanta ca 4 ani de acum incolo nu vom avea masini zburatoare.

In acest articol incercam sa prezicem cam ce vor scoate pe piata auto marile companii. Nu este un secret faptul ca se lucreaza la imbunatatirea sigurantei autoturismelor si la reducerea accidentelor. Cel mai probabil se va incerca reducerea poluarii si implicit a consumului de carburant, lucru care va duce la masini mai mici, electrice si „smart”!
Autoturismele viitorului

Hai sa vedem totusi cateva din caracteristicile probabile ale autoturismelor din viitor:

 • Masina ta nu se va conduce singura nici macar atunci!

  Intr-adevar, exista sisteme de siguranta cum ar fi cele de franare intalnite la masini precum Mercedes, Hyundai sau Lexus. Aceste sisteme contin un radar care stie atunci cand te deplasezi prea repede sau te apropii prea mult si te avertizeaza atat vizual cat si auditiv. Dupa avertizare unele sisteme pregatesc franele din timp, altele iti strang centura de siguranta si franeaza automat. Pregatiti-va sa vedeti astfel de sisteme de siguranta pe piata auto in viitor la toate masinile de lux si optionale, dar mult mai ieftine la masinile de clasa mica.

 • Camerele de filmat retrovizoare din spatele sau fata masinii vor fi incluse in echipamentele standard ale autoturismelor fabricate incepand din anul 2014.

  Vor aparea cu siguranta tehnologii mult mai bune ale camerelor de filmat auto cu vedere de 180 grade sau chiar 360 grade. Acest tip de tehnologie ajuta deja multi soferi sa evite accidente atunci cand dau cu spatele si nu au vizibilitate clara 100%.

 • Sistemul de detectare a pietonilor opreste masina atunci cand detecteaza un pieton in apropiere.

  Daca totusi mergei cu o viteza mult prea mare, sa zicem 70 km/h masina nu va mai putea sa franeze la timp si sa evite accidentul. La unele masini marca BMW exista chiar sisteme night-vision (cu vedere pe timp de noapte) si poate detecta un pieton care se afla in afara razei de iluminare a faruril
  or masinii. Aceste echipamente par a fi desprinse din SF pentru majoritatea dintre noi, dar cel mai probabil pe viitor vor fi accesibile si oamenilor de rand.

 • Sistemele de adaptare la drum lung folosesc un radar care te ajuta sa mentii o distanta sigura intre tine si masina din fata ta chiar si atunci cand mergi cu viteza mare.

  Aceste sisteme te ajuta sa apelezi mai rar la pedala de frana, iar momentan sunt optionale la modele luxoase precum BMW si AUDI si incluse in modelul FORD Taurus. Preconizam faptul ca vor deveni mai accesibile populatiei pana in anul 2020.

   

 • Cei de la Ford lucreaza la un sistem inteligent care va folosi o generatie mult mai avansata de Wi-Fi

  Va putea recunoaste si detecta autoturismele din jurul tau, va putea „comunica” cu alte vehicule stiindu-le locatia si detectand atunci cand un autoturism cu mult in fata ta opreste brusc, astfel fiind posibila prevenirea accidentelor. Deocamdata este un concept atat de nou incat va fi lansat cel mai probabil in 2020 si va costa foarte mult.

Noi ne intrebam oare cum vor fi service-urile auto din viitor? Oare ce echipamente imbunatatite vor aparea? Cu siguranta ca service auto K9 nu isi va dezamagi niciodata clientii si va fi mereu la curent cu toate schimbarile de pe piata auto atat din Romania cat si din strainatate.

Lasă un Răspuns