Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Uleiul masinii – cat de des il schimbam?

Uleiul masinii – cat de des il schimbam?

Uleiul masinii trebuie schimbat in functie de anumiti factori care determina aceste intervale de timp.

Uleiul masinii, mai exact uleiul de motor, poate fi inlocuit conform anumitor imprejurari. Sunt factori care influenteaza uzura uleiului de motor si cunoscand acesti factori te pot ajuta sa determini cand este necesar sa apelezi la un service auto.

De unde sa incepem?

Un prim pas este consultarea indicatiilor producatorului, care probabil mentioneaza un interval cuprins intre 8000 km si 12000 km. Cu toate astea, recomandarile producatorului sunt bazate pe conditii ideale de condus. Sofatul in conditii de trafic, pe distante lungi si cu o viteza peste limita, franari bruste sau porniri bruste de pe loc, sunt conditii care ar putea accelera uzura uleiului de motor. Acestea sunt, in mod evident, coditii severe de sofat care te obliga sa schimbi uleiul la 5000 km.

Cum sunt influentate intervalele de schimbare a uleiului de motor?
Cat de des schimbam uleiul masinii

Odata ce ai aflat recomandarile producatorului, trebuie sa te gandesti si la conditiile in care sofezi de-a lungul anotimpurilor (vreme extrem de calda sau conditii de ger, gheata pe carosabil, ploaie, grindina) sau conditiile de trafic  (aglomeratie si traffic care te obliga sa folosesti foarte des franele si viteza I). Sa nu uitam si de drumurile pline de praf sau de autoturismele care trag dupa ele o rulota.

Evident, daca masina nu este folosita foarte des, intervalele de timp sunt destul de mari atunci cand vine vorba de schimbarea uleiului. Este bine de tinut minte ca schimbarea uleiului sa aiba totusi loc si sa nu fie ignorata, iar atunci cand este efectuata, calitatea uleiului trebuie sa fie una superioara.

In cazul in care masina are vechime, inlocuirea uleiului de motor trebuie sa aiba loc mai frecvent decat in cazul unei masini noi. Pentru o viata prelungita a motorului, dar si o performanta mai buna, este indicat uleiul sintetic.

Chiar daca soferii ar prefera sa schimbe uleiul la fiecare 12000 km, cifrele preferate sunt intre 5000 km si 8000 km. Respectand raportul intre conditiile de sofat si indicatiile producatorului nu poti decat sa asiguri o durata de viata mai lunga pentru masina ta.

Lasă un Răspuns