Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Pregatirea auto de toamna

Pregatirea auto de toamna

Pregatirea auto de toamna este un proces foarte important pentru masina ta, in special in caz de vreme extrema.

Pregatirea auto pentru sezonul ploios te va scuti cu siguranta de eventuale neplaceri cauzate fie de ploi abundente sau de conditii extreme de vreme rea. Nu ai vrea ca masina ta sa fie pregatita in caz trebuie sa te deplasezi de urgenta? Nu ti-ai dori sa ai masina in conditie foarte buna daca se intampla sa ramai blocat din cauza vremii? Luna septembrie trebuie sa ne aduca aminte de faptul ca intretinerea regulata la un service auto la inceputul fiecarui sezon este necesara!

Toamna vine odata cu ploile si implicit cu vremea imprevizibila. De aceea nu avem mereu timp de pregatiri amanuntite. In plus, kit-ul de urgenta trebuie sa fie intotodeauna bine pus la punct.

Cum trebuie realizata pregatirea auto de toamna:

Suprafata de rulare a anvelopelor stabileste cat de bine se pozitioneaza autoturismul pe carosabil. O suprafata de rulare redusa este foarte periculoasa in special atunci cand masina ruleaza pe suprafete umede sau in conditii de inghet.

Presiunea anvelopelor. O presiune prea mica sau prea mare va afecta consumul de carburant si performanta masinii. Anvelopele trebuie verificate macar o data pe luna, atunci cand ele sunt inca reci.

Pregatirea auto de toamna

Verificarea fluidelor masinii trebuie realizata o data pe luna, iar daca suspectezi o scurgere apeleaza la un specialist auto.

Verifica curelele pentru eventuale semne de uzura in exces. O curea grav afectata te poate opri brusc in timpul mersului.

Franele masinii au nevoie de verificare la service auto cel putin o data pe an. Fii sigur ca sunt in conditie buna si asigura-te ca acestea nu scot sunete si nu se simt niciun fel de trepidatii in timpul franarii.

Bateria masinii se poate uza in exces in conditiile de vreme extrema cum ar fi temperaturile foarte mari sau foarte mici. Chiar daca nu esti foarte grabit, imposibilitatea de a porni masina este un moment extrem de stresant. Un technician poate verifica daca bateria functioneaza in parametri normali. Tine minte: daca bateria masinii este mai veche de trei ani, ea ar trebui inlocuita!

Trusa de urgenta ar trebui sa contina cabluri de pornire, trusa de prim ajutor, lanterne, baterii suplimentare, apa si paturi.

La inceputul fiecarui sezon fii sigur ca masina ta e pregatita conform vremii si pentru eventuale conditii meteorologice sezoniere!

Acest articol este inspirat din resurse de specialitate din domeniul auto.

Lasă un Răspuns