Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Inspectia tehnica periodica in 2018 – reguli noi

Inspectia tehnica periodica in 2018 – reguli noi

Inspectia tehnica periodica va suferi modificari incepand cu anul viitor datorita unui nou proiect de lege adoptat, mai exact vor fi introduse reguli noi.

Inspectia tehnica periodica va putea fi trecuta doar in cazul in care autoturismul prezinta mici deficiente. Daca aceste deficiente  sunt majore sau chiar periculoase, inspectia trebuie repetata in termen de 30 de zile. Exista trei tipuri de deficiente ale autoturismului care pot fi constatate in timpul ITP:

Inspectia tehnica periodica si noile regului
  • Cele minore nu afecteaza siguranta autoturismului sau mediul
  • Cele majore influenteaza negativ siguranta autoturismului, mediul, dar si participantii la trafic (soferii si pietonii)
  • Cele periculoase reprezinta un risc imediat la adresa participantilor la trafic, a soferului, pasagerilor si mediului.

Un alt amanunt important care tine de schimbarile regulilor inspectiei tehnice periodice este efectuarea acesteia anual pentru autoturismele mai vechi de 12 ani. In cazul autoturismelor noi, prima inspectie trebuie facuta dupa 3 ani. Chiar daca o masina are o vechime de peste 12 ani, aceasta poate trece ITP-ul si cu probleme minore.

Inspectia tehnica periodica se realizeaza fara demontarea masinii, iar cel care o executa dispune de echipamente speciale pentru acest proces. In cazul fiecarui element inspectat se stabileste gradul de deficienta, iar daca la finalul inspectiei sunt prezente numai deficientele din prima clasa, autoturismul a trecut cu bine.

Service auto K9 are in oferta sa preturi si pachete atractive pentru ITP Bucuresti si garanteaza calitate si seriozitate tuturor clientilor. Datorita echipamentelor moderne folosite se asigura un proces realizat in cele mai bune conditii, iar soferii pot sta cu siguranta linistiti.

Lasă un Răspuns