Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Diferenta intre service auto si reparatii auto

Diferenta intre service auto si reparatii auto

Care este diferenta intre service auto si reparatii auto?

Diferenta intre service auto si reparatii auto este data de tipul interventiei: preventiva sau de reparatie a unei componente defecte. AutoK9 sta la dispozitia clientilor pentru orice tip de servicii auto, reparatii, inspectie tehnica periodica, geometria rotilor, vopsitorie auto si tuning sau mentenanta.

Ce este service-ul auto?

Pentru prevenirea reparatiilor costisitoare, autoturismul are nevoie de intretinere in mod regulat. Mentenanta si inspectiile regulate auto sunt importante pentru mentinerea performantei maxime, a sigurantei si a fiabilitatii vehiculului. Vom enumera cateva interventii care se executa in cadrul unui service auto:

Verificarea fluidelor: Una din cele mai importante verificari este uleiul de motor si filtrul. Daca este necesar, se va realiza inlocuirea acestora. Alte lichide ca cel de frana si antigelul, trebuie verificate la randul lor si inlocuite, daca este nevoie. Acest lucru ajuta la mentinerea functionarii optime a vehiculului si previne potentiale probleme.

Inspectia si testarea: in timpul service-ului regulat, tehnicianul inspecteaza si schimba diverse componente auto precum: franele, suspensia, directia, luminile si sistemele electrice. Se poate efectua o diagnoza computerizata pentru verificarea unor coduri de eroare sau semne de avertizare care necesita atentie.

Masuri preventive: Obiectivul unui service auto este de a identifica si a rezolva potentiale probleme inainte ca acestea sa se agraveze. Mentenanta regulata auto ajuta la detectarea problemelor in stadii incipiente si previne viitoare reparatii costisitoare.

Mentenanta programata: Toti producatorii auto ofera intervale de service recomandate pentru interventii specifice de mentenanta care se bazeaza pe timp sau pe distanta parcursa. Aceste intervale asigura verificarea componentelor importante si intretinerea lor conform recomandarilor producatorului.

Service auto si reparatii auto

Ce sunt reparatiile auto?

Reparatiile auto sunt efectuate atunci cand vehiculul nu mai functioneaza corespunzator sau cand piesele sunt deteriorate sau uzate. Iata ce pot include reparatiile auto:

Inlocuirea componentelor: Componentele auto sunt inlocuite in timpul reparatiilor. Acestea pot fi placutele de frana, placuta de ambreiaj, butuc roata spate, amortizoare, bielet, etc.

Repararea sistemelor: Reparatiile auto pot include corectarea problemelor de la motor, transmisie, sistemul de franare, sistemul de racire, sistemul electric sau cel de climatizare.

Intretinerea exteriorului: Pe langa reparatiile mecanice si cele electrice, o masina poate avea nevoie si de reparatii la caroserie. Ele pot include denivelari, zgarieturi sau alte interventii care afecteaza aspectul vehiculului.

Nu astepta ca masina ta sa se strice si sa fii obligat sa recurgi la reparatii costisitoare. Vino din timp la Service AUto K9 si te putem ajuta la costuri accesibile. Oferim o gama completa de servicii pentru autoturismul tau.