HIDROTRANSFER

Customizare interior, exterior prin hidrotransfer
Date de contact

Bogdan

Consilier Service Auto

Telefon: 0751.186.606

Ce inseamna hidrotransfer

Hidrotransferul este un proces de decorare a unei suprafete, in care grafica elaborata precum cea care imita lemnul, fibra de carbon, camuflajul sau alt model, este imprimata pe o suprafata 3D.

Acest tip de proces este utilizat pentru decorarea obiectelor care variaza de la vehicule (masini, motociclete) pana la bord de masina, cascheta, biciclete ori alte elemente mici ale unui vehicul si nu numai. Imprimarea poate fi realizata pe o multitudine de suprafete: plastic, fibra de sticla, lemn, ceramica si metal. In cele mai multe cazuri, elementul de imprimat poate fi scufundat in apa folosindu-se tehnologia de hidrotransfer.

Procesul utilizeaza un invelis subtire care este solubil in apa si care contine modele complexe imprimate cu cerneala. Invelisul se dizolva in apa si lasa cerneala pe suprafata. Intr-un proces tipic de hidrotransfer, elementul de imprimat este prima data acoperit cu un primer sau promotor de lipire. Dupa ce acesta se usuca, se aplica o vopsea de baza cu scopul de a controla nuanta modelului. Multe suprafete hidrografice sunt transparente, iar datorita acestui lucru se pot realiza modele unice prin personalizarea culorii ce apartine de stratul de baza.

Dupa aplicarea stratului de baza, elementul de imprimat este pregatit pentru decorare. Invelisul este activat si elementul va fi scufundat in apa pentru imprimarea acestuia cu cerneala. Dupa uscare si indepartarea reziduurilor in exces, va fi aplicat un ultim strat transparent.

Cat este de durabil?

De obicei lasam rezultatul muncii noastre sa vorbeasca de la sine, dar putem garanta ca un articol imprimat prin hidrotransfer va rezista in cea mai mare parte a „vietii” sale chiar si in urma expunerilor prelungite la soare si in natura.

Cat de mult rezista la zgarieturi?

Putem spune ca este rezistent precum vopseaua auto de exterior. Este foarte durabil la zgarieturi si la alti factori externi care pot afecta suprafata.