Luni-Vineri 8:00 - 18:00, Sambata 8:00 - 14:00
  • Telefon

    +4 0786 288 659

  • E-mail

    office@autok9.ro

  • Contact
 Inspectia masinii cu vechime: ce trebuie verificat pentru mentinerea performantei maxime

Inspectia masinii cu vechime: ce trebuie verificat pentru mentinerea performantei maxime

Inspectia masinii este necesara atat pentru masini noi, cat si pentru cele utilizate o lunga perioada de timp

Inspectia masinii care are mai mult de 130 000 km la bord trebuie realizata diferit fata de o masina noua. Vrem sau nu sa credem, dar o masina care depaseste kilometrajul mentionat anterior, este considerata o masina cu vechime. In timp, masina devine companionul nostru de drum si ajungem sa ne atasam emotional. De aceea, pentru a-i prelungi cat mai mult durata de viata, este indicat sa facem verificarile regulate. Astfel, vom identifica problemele din timp si vom mentine functionarea sa la capacitate cat mai ridicata. Inspectia masinii se face periodic, la un service auto autorizat si de incredere, care are vechime in domeniu si detine capacitatea de a oferi servicii auto complete.

Inspectia masinii cu vechime

Lichidele

Lichidele sunt esentiale pentru a mentine masina in miscare. Viata motorului depinde de ele si inlocuirea periodica este vitala. Lichidul de transmisie ar trebuie sa clar si transparent, in timp ce lichidul de frana are o nuanta mai galbuie. Cand vorbim de antigel, acesta ar trebui schimbat periodic, indiferent de culoare.

Orice amanare a schimbarii uleiului de motor si a filtrelor de ulei pune in pericol buna functionare a masinii.

Suspensiile

Nimeni nu vrea sa fie surprins neplacut de o defectiune a suspensiilor. Alinierea rotilor trebuie facuta la fiecare doi ani, deoarece este una din cauzele uzurii premature a suspensiilor. De asemenea, accelerarile sau franarile bruste/puternice contribuie negativ. Un alt factor poate fi sofatul cu anvelopele umflate in exces.

Curelele

Verificarea si schimbarea din timp a curelei de distributie si a curelei serpetine poate fi un aspect extrem de usor de ignorat. Pe cat pare de nesemnificativ, pe atat poate sa cauzeze defectiuni costisitoare si sa-ti puna viata in pericol in timpul condusului. Aceste doua curele mentin motorul in miscare in mod uniform. In functie de modelul si marca masinii, indicatiile de inlocuire pot varia. Daca nu mai detii manualul masinii, apeleaza la un specialist auto pentru sfaturi si indrumare.

Bujiile

Dupa drumuri strabatute cu masina ta mai mult de 130 000 kilometri, bujiile si-au pierdut din performanta si sunt uzate si acoperite cu depuneri. Care este primul semnal de alarma pentru bujii? Masina ta incepe sa consume mai mult combustibil. Nu este atat de costisitor sa le verifici si sa le schimbi din timp, dar daca astepti pana ce se defecteaza, vei scoate de 3-4 ori mai multi bani din buzunar.

Caroseria

Cu siguranta nu trebuie sa ne ingrijim doar de interiorul masinii, ci si de aspectul sau exterior. Spalarile frecvente si ceruirea previn aparitia ruginii. Rugina se extinde si afecteaza in timp nu doar aspectul, ci si performanta. Putem da mai multa atentie vopselei care se matuieste in timp, dar si la zgarieturile care pot aparea fara sa ne dam seama. Separat nu sunt probleme urgente, dar adunate la un loc si ignorate, se vor agrava in timp.